Рівне:

Створення та просування сайтів

Через запалену лампадку у Рівному згоріло дев’ять могил

Рівненська область 19-кві, 2011, 11:359 Lobanovskiy 2 030
17 квітня о 15-тій годині до чергової частини Рівненського МВ надійшло повідомлення від 33-річного рівнянина Володимира, що у секторі № 69 кладовища «Нове», що на вулиці Молодіжна, він виявив 9 пошкоджених вогнем могил.
— Ми прийшли на могилу своєї матері сьогодні зранку і побачили, що вінки на ній згоріли, — розповідає Володимир. – Я відразу викликав працівників міліції.
Правоохоронцям вдалося встановити жінку, через яку з необережності згоріли могили. 53-річна рівнянка Ольга близько 10 години ранку навідалася на могилу до сина, якого поховала півроку тому. Запалила лампадку і пішла до місця поховання синового товариша, звідки і помітила густий чорний дим, але не звернула на це уваги. Бо, мовляв, працівники кладовища часто спалюють тут сміття. Повернувшись до місця поховання свого Іллі, Ольга оніміла: саме на його могилі і горіли вінки. Вогонь вже встиг знищити і вінки сусідніх могил. Перелякана жінка намагалася загасити полум’я, закидаючи його землею, але вогонь продовжував поширюватися. Пізніше підійшов сторож кладовища з водою у відрах, якою вони загасили палаючі вінки.
Жінка щиро розкаюється у тому, що сталося, адже ще не вщухла біль втрати сина, як пережила страшний шок із власної необережності.
— Попереднім дослідженням обставин, які передували виникненню цієї пожежі, встановлено, що рівнянка Ольга після відвідування могили свого сина залишила запаленою поминальну лампадку, від полум’я якої і зайнялися вінки на могилі, — коментує начальник сектору вибухотехнічних та пожежно-технічних досліджень НДЕКЦ при УМВС Валерій Крутой. - Через сильний вітер вогонь розповсюдився і на сусідні могили. Як наслідок – було знищено могильні хрести та вінки на дев’ятьох місцях поховання.
Шановні громадяни! При відвідуванні кладовищ не залишайте на могилах без нагляду запалені свічки та лампадки, аби уникнути напередодні пасхальних свят подібних випадків.

Інна БЕРЕЗОВСЬКА, начальник ВЗГ УМВС України в Рівненській області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору