Рівне:

Створення та просування сайтів

Три групи дітей з північних районів Рівненщини цього року відвідають Францію

Рівненська область 02-травня, 2011, 09:569 Lobanovskiy 1 815
Про це повідомила президент асоціації "Друзі Рівненської області" Ніколь Лянгле під час зустрічі з керівництвом обласної ради. Діти з тих районів, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, житимуть та оздоровлюватимуться у французьких родинах улітку та напередодні Нового року. У ході зустрічі також було досягнуто домовленостей щодо розширення співпраці між Рівненщиною та Францією.
Голова обласної ради Юрій Кічатий передусім подякував Ніколь Лянгле за благородну справу, яку вона розпочала 20 років тому. І в рамках розширення співпраці запропонував в майбутньому організовувати поїздки не лише для школярів, а й для студентів обох країн. «Для нас Франція представляє потужну європейську цивілізацію. І зважаючи на те, що Президент України Віктор Янукович задекларував, що держава у своїй зовнішньополітичній діяльності велику увагу приділяє співпраці з Євросоюзом, дуже важливо показати Францію саме українській молоді – тим людям, які завтра будуватимуть Україну і своє майбутнє», - наголосив голова обласної ради. Юрій Кічатий також запропонував заключити угоду між Рівненщиною та одним із регіонів Франції, щоб на рівні місцевих бюджетів здійснювати підтримку відповідних молодіжних програм.
Президент асоціації Ніколь Лянгле, зі свого боку, висловила сподівання, що такі пропозиції знайдуть схвальні відгуки серед представників регіональної влади Франції. У той же час, запевнила керівництво області у продовженні співпраці з Рівненщиною в тому форматі, який був досі: «Я зацікавлена співпрацювати саме з Рівненською областю, адже тут проживає дуже багато дітей, які потребують реабілітації через проблеми зі здоров’ям, спричинені Чорнобильською катастрофою. Цього року французькі родини прийматимуть дітей переважно з Рокитного та Зарічного», - зауважила пані Ніколь. Вона також наголосила, що перш за все це будуть діти з малозабезпечених родин, діти-сироти та позбавлені батьківського піклування.

Довідка: Завдяки старанням Ніколь Лянгле та підтримці ГО «Союз - Чорнобиль» перші діти з Дубровицького та Сарненського районів побували на оздоровленні у Франції ще 1989 року. З 2006 року, відколи у місті Болен (Франція) Ніколь Лянгле зареєструвала асоціацію «Друзі Рівненської області», на оздоровленні у французьких родинах побували понад 5 тисяч дітей з північних районів Рівненщини. Саме французькі сім’ї брали на себе витрати на проїзд, оздоровлення, харчування та перебування наших дітей. Крім того, асоціація здійснює гуманітарну допомогу, передусім медичним обладнанням для районних лікарень; меблями, ліками, одягом – для інтернатних закладів північних районів області.
До 25-х роковин Чорнобильскої трагедії Ніколь Лянгле нагороджена Почесною грамотою Рівненської обласної ради.

Про це Провінційці повідомили у Рівненській обласній раді.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору