Рівне:

Створення та просування сайтів

У дітей свої права

Актуально 10-травня, 2007, 18:139 prov 1 414
Акція
Діти також мають знати про свої права – переконані організатори вуличної акції „Країна дітей”, що відбулася в Рівному на майдані біля обласного лялькового театру у суботу, 5 травня.

– Ця акція стала кінцевим етапом реалізації десятимісячного польсько-німецько-українського проекту “Кожна дитина має право голосу — права дітей у Польщі, Німеччині та Україні”, – розповіла координатор проекту з української сторони Юлія Дем’яненко. – Акція проводиться за фінансової підтримки іноземних фондів та сприяння вітчизняних організацій.

Ознайомлювалися діти зі своїми правами у доступній для них формі – під час ігрової діяльності. Так, у програмі акції були і гіпсові маски, і килим бажань, й інтерактивні ігри, малювання облич, виготовлення ляльок, пазли. І кожна з цих забавок розшифровувала доступною дитячою мовою одну зі статей Конвенції ООН “Про права дитини”, навчала, як керуватися своїми правами у повсякденному житті.

Проведена акція мала на меті звернути увагу громадськості та влади не тільки на проблему реалізації прав дитини, але й і на проблеми дітей, які виховуються в інтернатах та дитячих будинках. Саме тому у цей день кожен причетний до проекту мав нагоду допомогти Острозькій допоміжній школі-інтернату – всі надходження від безпрограшної лотереї, що проводилася, як запевнили організатори, будуть передані для дітей з особливими потребами цього закладу.

Марина ДАНИЛЮК,

Рівне
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору