Рівне:

Створення та просування сайтів

Шевченківські лауреати приїдуть у Рівне

Актуально 10-травня, 2007, 18:159 prov 1 486
Культура
Уже в понеділок на теренах Рівненщини розпочне свою роботу Асамблея лауреатів Національної премії імені Тараса Шевченка. Ця непересічна для краю подія своєю значущістю привернула увагу не тільки людей, причетних до культури, а й політиків, громадських діячів та журналістів.

Як зазначив голова Рівненської облдержадміністрації Віктор Матчук, такі події, можливо, відбуваються раз у житті. Й оскільки Асамблея задумана як мистецький феєрверк, вона має залишити слід у пам’яті багатьох на довгі роки, а когось, можливо, надихне на мистецтво. Також приїзд лауреатів Шевченківської премії мав би позбавити рівнян комплексу меншовартості, що властивий жителям провінційних містечок, позаяк усі значимі події відбуваються у Києві, Львові чи інших великих містах.

Отож, 14-18 травня у Рівному перебуватиме близько ста лауреатів Національної премії імені Т. Шевченка. У ці дні відбуватимуться їхні зустрічі з громадою міста, проводитимуться круглі столи і симпозіуми, виставки та концерти. Організація Асамблеї, за словами голови ОДА, обійдеться приблизно у 200 тисяч гривень. Втім, з обласного бюджету на ці потреби виділено 40 тисяч, решта – спонсорські внески. Проте, як зазначив Віктор Матчук, фінансове питання не було найбільш складним. Інша справа – згуртувати в одному місці таку кількість Шевченківських лауреатів – людей зайнятих різного роду діяльністю. Проживатимуть учасники з’їзду не у самому Рівному, а неподалік – у санаторії „Червона калина”.

Марина ДАНИЛЮК

Рівне
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору