Рівне:

Створення та просування сайтів

Уклонилися Дерманській славі

Актуально 24-травня, 2007, 21:319 prov 1 270
Своїх вельмишановних гостей Дермань зустрів цього спекотного травневого дня на диво рясним дощем. Тож у місцевий навчальний заклад, після отримання з рук дівчат-красунь у вишитих блузах запашного короваю та покладання квітів до меморіальної дошки Уласові Самчуку, шевченківські лауреати на чолі зі Степаном Пушиком та рівненські творці художнього слова зайшли і мокрими, і радісними заодно. Цей дощ додав настрою і сил, бо ж не випадково кажуть, що дощ на дорогу – ознака удачі.

Спочатку учасники Асамблеї лауреатів побували в тутешньому музеї, де познайомилися з історією Дерманя, його славними іменами. Опісля відбулася сама творча зустріч з мешканцями села. Ведуча мистецького свята – голова Рівненської обласної організації Національної спілки письменників України Лідія Рибенко, запросила до слова шевченківських лауреатів Степана Пушика, Олексія Дмитренка, Героя України Бориса Возницького, голову Здолбунівської райдержадміністрації Світлану Ніколіну, які мовили щире слово про минуле наше, і сьогодення, і зазирнули в майбутнє, наголосивши, що український дух у державі має перемогти. Звучали й поезії з уст того ж Степана Пушика та нашого земляка Миколи Тимчака, Кобзареві заповіти у виконанні заслуженого артиста України Олексія Заворотнього. На завершення самодіяльні творчі колективи Здолбунівщини дали гостям невеличкий концерт.

А далі шлях учасників Асамблеї лауреатів проліг до дерманського обійстя народного умільця Миколи Огородника, яке є справжнім музеєм під відкритим небом. Тут митців п’янили запахи сушених трав і завареного на них чаю, домашнього меду і яблук. Частувалися, спілкувалися, оглядали експонати. Горіли дрова в печі, а гості босоніж ходили по глиняній долівці столітньої хати та поринали в далеке дитинство, згадували предків…

Сергій ДОЛЕНКО

Рівне
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору