Рівне:

Створення та просування сайтів

У РІВНОМУ ВІДЗНАЧИЛИ 100 РОКІВ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ КЛИМА САВУРА

Рівненська область 08-лис, 2011, 10:229 prov 1 025
Минулої п’ятниці біля пам'ятника борцю за незалежність України – головному командиру УПА-Північ Климу Савуру, похованого у Рівному, відбулися урочисті заходи, організовані Українською Народною Партією спільно з міською владою.
З приємністю відзначимо, що цього року вшанувати світлу пам'ять видатного полковника УПА прийшли не лише історики, а й міський голова Володимир Хомко із заступниками. А начальник міського управління освіти Василь Харковець пообіцяв, що у школах обласного центру частіше організовуватимуть тематичні уроки з історії УПА спільно з обласним краєзнавчим музеєм.
За словами співорганізатора заходу, голови Рівненської обласної організації УНП Світлани Ніколіної, Климу Савуру довелося боронити українську землю в дуже складних умовах, адже УПА вела боротьбу не лише з німецьким та більшовицьким окупантом, а й з внутрішньою окупацією України в особі польської влади, яка з 1920-х років доводило українцям, що це не їхня територія.
Нагадаємо, пам'ятник головному командиру УПА-Північ Климу Савуру в Рівному було встановлено 2002-го року у центральній частині Рівного зусиллями багаторічного голови Рівненської обласної організації УНП, народного депутати чотирьох кликань Василя Червонія.
ДОВІДКОВО. Дмитро Клячківський (Клим Савур) похований таємно працівниками НКВС на території Рівного. Точне місце його останнього спочинку невідоме. За припущеннями істориків, це може бути подвір'я колишнього управління НКВС - нині обласного управління міліції, територія колишньої в'язниці НКВС, а пізніше - швейної фабрики, де і встановлено пам'ятник, або ж безіменне поховання на Грабнику. Там нині споруджена каплиця світлої пам'яті головного командира УПА-Північ Клима Савура.

Прес-служба Рівненської обласної
Української Народної Партії
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору