Рівне:

Створення та просування сайтів

На Івано-Франківщині за десяток пігулок жінці загрожує до трьох років в'язниці

Івано-Франківська область 11-лис, 2011, 08:339 prov 1 153
На Івано-Франківщині працівники міліції проводять комплекс оперативно-розшукових заходів, спрямованих на недопущення фактів витоку з об’єктів легального обігу сильнодіючих лікарських засобів та прекурсорів у незаконний обіг.

У зоні особливої уваги правоохоронців, зокрема, підприємства та склади аптечної мережі, медичні заклади, які використовують у своїй діяльності ці засоби. Співробітники міліції ретельно перевіряють умови зберігання, перевезення та дотримання вимог службових інструкцій щодо обліку медичних наркотичних та медичних психотропних препаратів. Це пов’язано з тим, щоби унеможливити факти потрапляння нарковмісних медпрепаратів, прекурсорів чи інших психотропних речовин у випадкові руки або для використання у виготовленні наркотиків.

Днями у Коломийському райвідділі міліції порушено кримінальну справу за фактом реалізації медичного препарату «димедрол», обіг якого в Україні обмежено. За незаконні операції з таблетками димедролу до кримінальної відповідальності притягується мешканка Коломиї, яка з корисливих мотивів реалізувала 10 таблеток димедролу. В ході проведення санкціонованого обшуку у помешканні жінки було виявлено ще 70 таблеток.

Незаконні дії жінки кваліфікуються як скоєння злочину, передбаченого ч.1 статті 321 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів) Кримінального кодексу України. Санкції цієї статті передбачають покарання, пов’язане в тому числі, з позбавленням волі на строк до 3 років.

Тим часом у Надвірнянському районі правоохоронці задокументували факт порушення встановлених правил зберігання та обліку деяких медичних психотропних і наркотичних препаратів у лікарні. Вирішується питання про притягнення до кримінальної відповідальності працівника цього медичного закладу за підозрою у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 статті 320 (Порушення встановлених правил обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів) Кримінального кодексу України.



СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору