Рівне:

Створення та просування сайтів

РВ ФДМУ по Рівненській області в рази перевиконало намічене

Рівненська область 18-січ, 2012, 14:439 prov 1 080
“2011 рік був успішним для РВ ФДМУ по Рівненській області”, - вважає його начальник Володимир Іванов. Про це він заявив під час прес-конференції, яка відбулася сьогодні. “Адже планові завдання із забезпечення надходжень до Держбюджету, доведені регіональному відділенню Фондом держмайна, у рази перевиконані. Що стосується малої приватизації, то від неї вдалося отримати 2 мільйони 880 з половиною тисяч гривень (це майже утричі більше, ніж очікувалося). Також понад 4 мільйони 360 тисяч (або 122% від запланованого) надійшло від оренди державного майна”. Про це Провінційці повідомили з РВ ФДМУ по Рівненській області.
Суттєве збільшення надходжень від оренди, у порівнянні з попередніми роками, пояснюється скасуванням урядової постанови, якою з травня 2009 року до суб’єктів малого підприємництва застосовувалася 45-відсоткова знижка. Однак у 2012 році ця сума може значно зменшитися, у регіональному відділенні прогнозують надходження у розмірі 3 мільйонів 360 тисяч гривень на рік. Це зумовлено ймовірним припиненням дії договорів оренди ЦМК санаторію “Червона калина” (у зв’язку з його приватизацією, яку здійснює ЦА ФДМУ) та майна ДП “Рівненська сірникова фабрика” (у зв’язку з процедурою банкрутства балансоутримувача). Сукупна орендна плата за цими двома договорами становить понад 55 тисяч гривень щомісяця. Окрім того, у 2012 році планується передати до комунальної власності 3 гуртожитки, розташовані в обласному центрі – по вул. Фабричній,4, Київській, 12 та Відінській, 42а. У такому разі автоматично припиняється дія ще 13 договорів оренди нежитлових приміщень цих будівель, загальна сума нарахованої орендної плати по яких становить майже 10 тисяч щомісяця.
Менше, ніж торік, регіональному відділенню доведено також завдання на 2012 рік по забезпеченню надходжень від приватизації. Зокрема, від продажу об’єктів малої приватизації очікується отримати 725 тисяч 800 гривень. “В орієнтовному переліку об’єктів державної власності, які пропонуються до продажу у цьому році, ми маємо 10 об’єктів групи “А” (з них, 4 – разом із земельними ділянками, на яких вони розташовані) та 2 об’єкти соціальної сфери (також разом із землею)”, - повідомив Володимир Іванов. Вже 27 січня, за умови надходження заяв, має відбутися перший цього року аукціон. На повторний продаж виставляється об’єкт комунальної власності групи А. Це будівля колишнього дитячого садка у с. В. Межирічі Корецького району. Його початкова вартість знижена на 30% і становить 27 тисяч 384 гривні.
«У новому році є перші гарні результати роботи органу приватизації на Рівненщині у питанні передачі державного житлового фонду у комунальну власність. Вже передано на баланс місцевих рад 3 житлових будинки у Зарічному і Сарнах та 1 гуртожиток у Дубні. Крім того, ми сподіваємося, що до кінця місяця будуть передані у комунальну власність ще 18 житлових будинків у с. Вири Сарненського району», - каже Володимир Іванов. За результатами роботи 2011 року у власність територіальних громад області було передано 34 житлових будинки та 5 гуртожитків.
«Спростити виконання завдань, поставлених Фондом перед регіональним відділенням, має, без сумніву, Закон "Про Фонд державного майна України", який вступив в дію 6 січня цього року», - вважає очільник рівненського РВ. «Цим Законом закріплено статус ФДМУ як органу виконавчої влади зі спеціальним статусом, і тим самим знято неврегульованість цього питання, яка існувала досі. Оптимізму додає також прийнятий парламентом 13 січня у другому читанні та в цілому Закон «Про Державну програму приватизації».
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору