Рівне:

Створення та просування сайтів

Вчені Острозької академії опублікували український переклад книги Яна Лятоса, де ідеться про кінець світу

Рівненська область 24-січ, 2012, 13:329 prov 917
У видавництві Національного університету «Острозька академія» (м.Острог Рівненської області) опубліковано монографію «Ян Лятос: ренесансна філософія та наука на українських землях». Наукова розвідка здійснена колективом учених під керівництвом доктора філософії, заслуженого діяча науки і техніки України, проректора Національного університету «Острозька академія» Петра Кралюка.
Презентоване видання – перша в українській та зарубіжній науці монографія, присвячена творчості польсько-українського вченого Яна Лятоса (1539 – 1608 рр.) – найбільш послідовного критика календарної реформи папи Григорія ХІІІ. Емігрувавши в 1598 році до Острога, Ян Лятос продовжував роботу над астрономічними, астрологічними та математичними дослідженнями, які викликали резонанс у Речі Посполитій та далеко за її межами.
У монографії проаналізовано прикметні риси наукових поглядів Яна Лятоса, простежено їхній зв’язок із творчим доробком інших ренесансних авторів.
Видання буде цікавим науковцям, викладачам, студентам, а також усіх, хто цікавиться визначними здобутками українського Ренесансу.
У науковому виданні вміщено український переклад книги Яна Лятоса «Прогностикон» (1594 р.), яка викликала справжню сенсацію, як серед науковців, так і серед звичайних читачів. Йдеться про передбачення кінця світу, яке Лятос означує 3036 роком.
Вікторія Назарук.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору