Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині паломниця попросилася переночувати до монастиря, а вранці «віддячила» за гостинність… скоївши крадіжку

Головна 26-січ, 2012, 15:509 prov 2 638
Що штовхає людину на вчинення злочину? Чому після відбування покарання інколи не приходить розуміння того, що потрібно йти по шляху порядного громадянина? Однозначної відповіді на це питання немає. Кожен самостійно вирішує, що для нього є правильним.
Так, неодноразово судима за крадіжки за злочини пов’язані із незаконним обігом наркотиків, 55-річна жителька міста Лисичанськ Луганської області Олена, після виходу із місць позбавлення волі, на шлях виправлення не стала. Вирішила жити легко, за рахунок інших людей, які тяжко працюють та не порушують суспільних і релігійних норм. Для цього Олена, відразу після відбування покарання, пізнього вечора, 26 грудня минулого року приїхала у місто Корець до місцевого Корецького Свято-Троїцького жіночого монастиря та попросилася у черниць переночувати в древній обителі, видаючи себе за паломницю. Наступного дня обіцяла помолитися у храмі, адже добре знала що Свято-Троїцький жіночий монастир вважається одним із найстаріших храмів православ’я. Напевно зловмисниця знала й те, що Корецька обитель була і є для простого люду справжнім оберегом і тут ніколи не відмовлять паломнику у прихисту. Черниці Олену не прогнали, більше того дали поїсти, помолилися увечері разом з нею в монастирі та поселили на ніч до інших паломників у спеціально відведеній для гостей келії.
Вже наступного дня до Корецького райвідділу міліції УМВС звернулася жінка, мешканка Волинської області, яка повідомила про те, що її обікрали на території Корецького жіночого монастиря, коли остання перебувала там в якості паломниці. У жительки Волині викрали мобільний телефон, жіночу хустину та халат, а ще 115 гривень. Працівники міліції зловмисницю у ході проведення оперативно-розшукових заходів встановили, розшукали та затримали. Ним, а точніше нею виявилася Олена, яка із викраденим вранці швидко залишила монастирську келію, де відпочивала разом із потерпілою, та виїхала з Корця до Рівного.
— Стосовно затримої порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого частиною 2 статті 185 Кримінального кодексу України (Крадіжка), санкція якої передбачає позбавлення волі на строк до п’яти років. Остаточну ж крапку в цій справі поставить суд, який і започаткує новий термін перебування жінки за гратами.
Про це Провінційці попідомила Вікторія Боліщук, Корецький РВ УМВС України в Рівненській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору