Рівне:

Створення та просування сайтів

У всьому світі незабаром подорожчає одяг

Україна і світ 01-травня, 2008, 12:459 prov 1 147
Виробники одягу зазнають втрати через подорожчання сировини і зростання цін на нафту, оскільки це робить утримання фабрик все більш дорогим, а також здорожує доставку товару на закордонні ринки. В Індії текстильна промисловість знаходиться в кризі. У Китаї ж це вже привело до фінансових перешкод в області текстильного виробництва.
У США більшість фермерів, котрі займаються бавовною, переходять на вигідніші рослини, наприклад, соєві боби, кукурудзу і пшеницю, ціни на яких стрімко ростуть. Ціни на ці зернові культури піднялися в результаті діяльності виробників біологічного палива і ринкових спекулянтів.
У результаті переорієнтації діяльності фермерів, «зменшення в США місць, що виробляють бавовну, приведе до зменшення використання бавовни ще на 15 %», – говорять фахівці з Міжнародного консультативного комітету з бавовни, що, у свою чергу, приведе до вирощування бавовни 9,5 млн. акрів, кількості меншій, ніж у 2007 р. – 10,8 млн. і значно меншій, ніж у 2006 – 15 млн. акрів.
Це, зрозуміло, підніме ціни на бавовну. Вже цього року світові ціни на бавовну зросли більш, ніж на 8 %, тобто 80 центів за фунт. Фахівці з фінансового ринку вважають, що зростання цін може бути навіть і більшим.
Разом з тим піднялася також заробітна плата для працівників, особливо, в Китаї, так що все разом узяте, ймовірно, найближчими роками приведе до значного зростання цін на одяг.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору