Рівне:

Створення та просування сайтів

У Луцьку 4-річна дівчинка впала з восьмого поверху майже без пошкоджень

Волинська область 24-лют, 2012, 12:099 prov 949
У Луцьку дитина дивом вижила. Дива акробатики продемонструвала чотирирічна дівчинка. Вона випала з восьмого поверху - вийшла у вікно, немов у двері. Чому - пояснити не може. Певно, малу врятував ангел-охоронець. Позаяк, після падіння дитя підвелося, і навіть не плакало. Медики кажуть: народилося в сорочці - лише незначні ушкодження кінцівок.
Пригода сталася близько восьмої ранку. Її головна дійова особа - чотирирічна Даруся. Вже кілька день вона гостювала в тітки в цій багатоповерхівці у товаристві двох братів. Коли дорослі пішли на роботу, саме хлопці дбали про сестричку. Кажуть, завжди цікава й допитлива, мала вимагала якнайбільше уваги.
Павло, брат постраждалої:
- Весела. Весь час у русі, така, що не може посидіти спокійно. Їй дай когось затронути, поговорити з кимсь. Любить допомогти. Щось робиш - то прийде до тебе, щось може піднести…
Утім, того ранку дівчинка вирішила діяти без своїх вихователів. Коли вони спали, по-зимовому вдяглася, видряпалася на підвіконня і … ступила крок. Чому - рідні малої, схоже, вже зрозуміли.
Лідія, тітка постраждалої:
- Знаєте, вона, напевно, думала, що так, як у селі: от вікно і низ. А тут бачите - як получилось. Це добре, що під нами сушки - на 7-му поверсі і на 5-му.
- Сушка, це мається на увазі для білизни?
- Так, де шнурки вішаються.
- То, фактично, та сушка і зм'якшила удар?
- Так. Вона впала з сьомого на п'ятий, а тоді на другий.
Мотузки, стверджують лікарі, справді пом'якшили падіння з двадцятиметрової висоти. А ще - малу врятував грубий шар снігу на дашку під'їзду, куди вона гепнулася. А коли Даруся відчула опору під ногами, підвелася й намагалася зіскочити вниз. Цю картину побачили перехожі і викликали "швидку".
Олег Тацюн, заввідділу Волинської обласної дитячої лікарні:
- Дитині дуже поталанило. Отримала незначні ушкодження кінцівок. Наразі, стан середньої важкості, але на майбутнє надіємося, що усе з нею буде добре. Зараз дитина в свідомості, адекватна, спілкується з нами.
Та батько дівчинки не оговтався й досі. Він має ще трьох дітей, але за найменшу - Даринку - побивається найбільше. Каже, вона сама попросилася на гостину до Луцька, бо скучила за тіткою. Коли ж та передзвонила, що мала в лікарні, ледь не збожеволів.
Володимир, батько постраждалої:
- Переживав, плакав.
- І що вам сказали лікарі, як заспокоїли?
- Що все нормально, не переживайте. Тільки тріщини невеличкі - руки і ноги. А так все з органами нормально. Невропатологи дивилися, хірурги дивилися - все нормально.
У клініці дівчинка пробуде, щонайменше, п'ять днів. Медики попереджають лише про стрес. Утім, схоже, і це незначна загроза.
Олег Тацюн, заввідділу Волинської обласної дитячої лікарні:
- Це - дитинка чотирьох років. А такі діти, як правило, сприймають все як гру, а не якийсь нещасний випадок.
Олександр Стернічук, Інна Суховерхова.
НТН
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору