Рівне:

Створення та просування сайтів

У старателів на Сарненщині вилучили майже шістдесят грамів сонячного каміння

Рівненська область 02-бер, 2012, 18:559 prov 1 427
Проблема незаконного видобутку бурштину-сирцю залишається одним і гострих і актуальних питань на території Сарненщини. Адже через самовільне користування надрами так званими «старателями» щорічно на великих площах змінюється гідрологічний режим, пошкоджується ґрунтовий та рослинний покриви.
Працівниками Сарненського РВ УМВС України в Рівненській області постійно здійснюються відпрацювання території Сарненського району з метою попередження, недопущення та виявлення вказаних правопорушень.
Завдяки вмілим та злагодженим діям нещодавно працівники міліції спільно із співробітниками служби безпеки України виявили одразу два факти незаконного видобутку бурштину в урочищі «Мохи», що поблизу смт. Клесів Сарненського району, який здійснювався різними групами осіб за допомогою мотопомп кустарного виробництва, обладнаних двигунами внутрішнього згорання іноземного виробництва. По всій площі ділянки-видобутку виявлено свіжорозмиті лунки, напівзаповнені водою, між якими простягалися пожежні та забірні шланги.
Незаконні «старателі» добре підготувались до видобутку. В результаті злагоджених дій вилучено: автомобіль марки «УАЗ», три мотоцикла марки «МТ», чотири мотопомпи кустарного виробництва, сім сачків, майже 250 метрів пожежних рукавів, а також і добутий «сонячний» камінь.
— Особи, які здійснювали незаконний видобуток бурштину-сирцю, були затримані та доставлені до Сарненського райвідділу міліції для дачі відповідних пояснень, — повідомив начальник Сарненського РВ Володимир Сафонік. — Наразі вирішується питання про порушення кримінальних справ за цими фактами відповідно до статті 240 Кримінального кодексу України (Порушення правил охорони або використання надр).
Сподіваємось, що завдяки регулярності таких відпрацювань зменшаться, а можливо, і припиняться незаконні посягання на природні надра нашої землі.
За повідомленням СЗГ УМВС.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору