Рівне:

Створення та просування сайтів

Житель Луцька врятував з води 66-річного рибалку

Волинська область 28-бер, 2012, 12:519 prov 960
Тридцятитрирічний мешканець Луцька врятував життя удвічі старшому чоловікові. Той опинився у холодній воді за двадцять метрів від берега, та свідок надзвичайної події не розгубився: пірнув у водойму, і витяг бідолаху на суходіл.
Деталі того дня Андрій Башук пам'ятає до дрібниць. Каже, гуляв берегом Стиру із собакою, аж раптом - крик. Допомоги просив рибалка. Наляканий чоловік показував пальцем на воду і стверджував, що кілька секунд тому став свідком суїциду. Мовляв, ні з того, ні з сього кремезний дядько, котрий рибалив поряд, кинувся в річку.
Андрій Башук, рятівник:
- Та нічого я не думав: роздівся, дістав, та й усе.
- Важко було, то ж течія, певно?
- Так, трохи тягнути…
- Як допливли до чоловіка, то в якому він стані був?
- Він взагалі без свідомості був. То вже як я його перевернув лицем наверх з води, то побачив, що м'язи його тріпаються…
Вже на березі потопальника з рук Андрія підхопили інші чоловіки, котрих біля місця інциденту назбиралося з десяток. Хтось робив штучне дихання, хтось витискав воду з легень.
Андрій Башук, рятівник:
- Він хропіти почав, воду відкачав той дядько. Приїхала "швидка", то були вдихи з храпом, потім кров ротом пішла.
- Тобто, зараз версії, чого він опинився у воді, немає?
- Немає. Вудки лежали складені. "Бичків" багато. Лежала сумка його, снасті розкриті. Але вудки не розкриті.
Наразі чоловік у реанімації. У нього загальне переохолодження, однак прогноз на життя втішний. Подякувати за свій порятунок Андрієві він ще не встиг, цю місію на себе взяли МНСівці.
Володимир Кревський, співробітник сектору УМНС у Волинській області:
- Це вже не перший випадок рятування на Волині. У даному ж, чоловік діяв вірно, не розгубився. Швидко витягнув людину з води. А же на березі люди кваліфіковано надали першу медичну допомогу, завдяки чому людину було врятовано.
Ірина Варварук, керівник сектору УМНС у Волинської області:
- Є люди, котрі проходять повз. В нас був такий випадок в одному з районів. То всі стояли на мосту, так само, як тут, і спостерігали за тим, як тоне дитина 3 років. І лише один хлопчик-студент, який не вмів плавати, і боявся води, він кинувся на допомогу. Ось випадок Андрія Бшука саме такий.
Як виявилося, порятунок на воді для 33-річного чоловіка дебютним не був. Ще в 10-му класі він витягнув із крижаної купелі малюка, котрий провалився під лід, а шість років тому на відпочинку в Криму підняв з морського дна росіянку.
Олександр Стернічук, Інна Суховерхова.
ntn.ua
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору