Рівне:

Створення та просування сайтів

Голова лікарської комісії за хабар комісувала призовника

Івано-Франківська область 28-бер, 2012, 12:549 prov 1 182
Небажання окремих батьків відправляти своїх синів призовного віку на строкову службу у військо нерідко знаходить неправильне розуміння з боку деяких посадовців, які, власне, наділені повноваженнями виконувати свої службові обов’язки під час призовної кампанії.
Досить сказати, що з початку цього року в Івано-Франківській області у хабарництві викрито двох працівників окружних міжрайонних військових комісаріатів, які за певну винагороду сприяли у звільненні окремих молодих осіб від служби у Збройних силах.
Кілька днів тому працівники Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС в області затримали ще одну службову особу, котра з корисливих мотивів так само взялася «допомагати» одній родині у звільненні молодика від проходження строкової служби в армії. Лікаря підліткового кабінету, яка виконувала обов’язки голови лікарської комісії з проведення медичного огляду юнаків на призовній дільниці окружного військомату, спіймали «на гарячому» у той момент, коли жінка отримала хабар у сумі 700 доларів США у службовому кабінеті. Таку суму жінка вимагала за те, що посприяє в оформленні медичного висновку про непридатність 21-річного призовника до служби у війську.
За фактом вимагання та отримання хабара прокуратурою району стосовно 50-річної жінки-лікаря порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 статті 368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України. За таке кримінальне діяння передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років, а також позбавлення права обіймати певні посади на строк до трьох років.
Про це Провінційці повідомили з СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.



Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору