Рівне:

Створення та просування сайтів

Робота з упередження корупції в податкових органах триває

Рівненська область 04-кві, 2012, 13:369 prov 1 066
Корупція є одним з чинників, які створюють реальну загрозу демократичному розвитку держави. Вона негативно впливає на всі сторони суспільного життя: економіку, управління, соціальну, правову сферу тощо. Наразі відділами внутрішньої безпеки Державної податкової служби вживаються ряд заходів, спрямованих на протидію проявам корупції: від профілактики правопорушень до спеціальних операцій.
З початку 2012 року працівниками відділу внутрішньої безпеки при ДПС у Рівненській області УВБ ДПС України проведено 42 службових перевірки та розслідування, за наслідками яких притягнуто до дисциплінарної відповідальності 19 осіб, в тому числі двох працівників звільнено з органів ДПС.
Крім того, протягом першого кварталу складено 2 протоколи про вчинення корупційних діянь та правопорушень, пов’язаних з корупцією, з яких один розглянуто в суді. За порушення частини 1 статті.14 Закону України «Про засади запобігання та протидії корупції», одну особу притягнуто до адміністративної відповідальності відповідно до статті 172-7 КУпАП, з накладенням на неї штрафу. Даний працівник звільнений з органів податкової служби.
Разом з тим, з метою упередження вчинення працівниками органів ДПС правопорушень корупційного характеру, протягом першого кварталу 2012 року працівниками Відділу внутрішньої безпеки при ДПС у Рівненській області УВБ ДПС України проведено 384 профілактичних заходи (лекцій, виступи як в трудових колективах податкових органів області, так і серед платників податків, публікації в засобах масової інформації тощо).
За матеріалами відділу внутрішньої безпеки
при ДПС у Рівненській області УВБ ДПС України.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору