Рівне:

Створення та просування сайтів

НА РІВНЕНЩИНІ ВШАНУВАЛИ ПАМ’ЯТЬ ГЕРОЇВ БОЮ ПІД ГУРБАМИ

Головна / Актуально 18-кві, 2012, 16:169 prov 2 442
17 квітня, з нагоди 70-річчя створення УПА та 68-річчя найбільшого бою українських повстанців з військами НКВД в урочищі Гурби Здолбунівського району було проведено фестиваль-реквієм "Герої Гурб".
НА РІВНЕНЩИНІ ВШАНУВАЛИ ПАМ’ЯТЬ ГЕРОЇВ БОЮ ПІД ГУРБАМИ

Особливістю цього заходу стало проведення театралізованого дійства – військово-історичної реконструкції бою під Гурбами. Для цього були запрошені актори з Києва, Львова та Хмельницького. Серед тих, хто долучився та фінансово посприяв у проведенні заходу, Українська Народна Партія, Українська платформа «Собор» та інші громадські діячі краю.
Окрім традиційних молебню і панахиди за загиблими, цьогоріч було проведено концерт-реквієм з виступами колективів, музичних ансамблів та окремих виконавців.
НА РІВНЕНЩИНІ ВШАНУВАЛИ ПАМ’ЯТЬ ГЕРОЇВ БОЮ ПІД ГУРБАМИ

Однак, цього року вперше за 20 років на сцену не піднімалися представники політичних партій, які б могли дати адекватну оцінку діям нинішньої влади. На думку голови Рівненської обласної організації УНП Світлани Ніколіної, такий формат заходу було обрано невдало.
У фестивалі також взяли участь відомі гості: лауреат Народної Шевченківської премії письменник Василь Шкляр, гурт «Тінь сонця», український бард Олександр Смик, гурт «Чорні черешні», Теодор Кукуруза та інші виконавці з різних областей України.
Цього дня Гурби відвідало близько 3 тисяч людей з різних областей України: Рівненської, Волинської, Тернопільської, Хмельницької.

Прес-служба Рівненської обласної організації
Української Народної Партії.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору