Рівне:

Створення та просування сайтів

Суд вирішить чи карати дебошира за розбиті хрести та спаплюжену фігуру Богоматері

Рівненська область 23-кві, 2012, 09:379 prov 1 126
Слідчим відділенням Радивиліського райвідділу міліції завершено розслідування кримінальної справи щодо хуліганства та наруги над могилами у січні 2012 року. Під час досудового слідства за результатами проведеної експертизи встановлено, що 50-річний Леонід стоїть на обліку у психіатра. Тепер суд вирішуватиме чи застосовувати до чоловіка примусові заходів медичного характеру.

Під час досудового слідства було встановлено, що ввечері 7 січня Леонід прийшов на Ситненське кладовище. Користуючись відсутністю людей, він розбив стели та хрести на трьох пам'ятниках, тим самим завдавши матеріальної шкоди рідним покійних на суму близько трьох з половиною тисяч гривень. Наступного дня чоловік зайшов до приміщення Свято-Дмитріївської церкви, що розташована у тому ж селі, де відбувалося богослужіння. Незважаючи на численних вірян, Леонід кинув поміж прихожан кота та при цьому викрикував репліки, які ображали християнську етику і мораль. В результаті його хуліганських дій в храмі було припинено богослужіння і прихожани змушені були вивести його з церкви. Перебуваючи надворі, чоловік продовжував коїти дебош, зірвавши при цьому декоративні гірлянди, що кріпилися над вхідними дверима. Після всього, немов озвірілий, бешкетник підійшов до статуї Божої матері, яка розташована на подвір'ї неподалік від будівлі церкви, та зірвав кольорові стрічки, що прикрашали її.
— Беручи до уваги, що відбулося грубе порушення суспільних відносин, які забезпечують загальноприйняті моральні принципи, традиції та релігійні положення щодо поховання померлих, вияв неповаги до пам'яті і праху покійних, грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю, було порушено кримінальну справу за частиною 1 статті 296 Кримінального кодексу (Хуліганство) та частиною 1 статті 297 Кримінального кодексу України (Наруга над могилами), — зазначив в.о. начальника слідчого відділу Радивилівського РВ УМВС Дмитро Бернадський. – Нещодавно кримінальну справу направлено до суду для її розгляду. Саме він і визначить міру покарання для зловмисника.

Оксана ШУЛЯК, Радивилівський РВ УМВС РВ
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору