Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненські міські перевізники просять місцеву владу збільшити тариф на проїзд у маршрутках

Останні новини 05-травня, 2008, 09:529 prov 1 442
Акцію протесту обіцяють провести рівненські перевізники, якщо місцева влада відмовиться розглянути їхнє звернення щодо підвищення тарифів на проїзд у міських маршрутках.
Сьогодні громадська організація „Спілка водіїв” від імені перевізників направила офіційне звернення до Рівнеради з проханням включити до порядку денного виконавчого комітету Рівненської міської ради питання про затвердження нового тарифу на перевезення маршрутними транспортними засобами в м. Рівне. Перевізники пропонують депутатам затвердити тариф на перевезення маршрутними транспортними засобами в місті у розмірі 1,5 грн., а в нічний час з 22-00 години – в розмірі 2,0 грн.
За словами заступника голови правління ГО „Спілка водіїв” Валентина Демчука, головною причиною цього звернення є складна економічна ситуація в нашій державі, а особливо на ринку паливно-мастильних матеріалів. Нині ж вартість пального збільшилася на 70%, мінімальна заробітна плата на 60%, основні витрати на запасні частини та технічне обслуговування на 130%. А востаннє тариф за проїзд (до 1 грн.) піднімалися наприкінці 2005 року при ціні дизпалива 3,40 грн. Рівне залишилось єдиним обласним центром в Україні, в якому тариф за проїзд в маршрутках не піднімався впродовж такого значного періоду.
„На всіх щаблях влади постійно піднімається питання безпеки перевезень пасажирськими транспортними засобами загального користування, – говорить пан Демчук. – Особливо увага звертається на технічний стан рухомого складу, а також на його оновлення. В умовах, коли здійснення підприємницької діяльності не є рентабельним, перевізники змушені економити на запчастинах, періодичності проведення технічних обслуговувань транспортних засобів, не мають можливості оновлювати рухомий склад. Ці фактори безперечно впливають як на безпеку перевезень, так і на якість обслуговування пасажирів”.
На думку Валентина Демчука, збільшення вартості проїзду дозволить міській владі оптимально збалансувати інтереси споживачів транспортних послуг та суб’єктів підприємницької діяльності – перевізників, зберегти та покращити рухомий склад пасажирського транспорту в місті.
„Ми розуміємо, що питання про підняття будь-яких тарифів є непопулярними і небажаними для влади, особливо напередодні виборів міського голови, оскільки це може викликати незадоволення певної частини населення, - говорить голова правління ГО „Спілка водіїв” Сергій Овчинніков. – До цього часу перевізники не вдавались до акцій громадської непокори, намагаючись вирішити цю проблему цивілізованим способом: надали владі економічне обґрунтування підвищення ціни за проїзд, неодноразово проводили переговори з відповідними органами влади. Тому якщо пропозиції перевізників будуть проігноровані, то вони проводитимуть безстрокову акцію протесту, що призведе до відчутних транспортних проблем для рівнян”.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору