Рівне:

Створення та просування сайтів

ЗА КРЕДИТ З ЧУЖИМ ПАСПОРТОМ - ТРИ З ПОЛОВИНОЮ РОКИ З ІСПИТОВИМ ТЕРМІНОМ

Житомирська область 31-лип, 2012, 09:329 prov 1 090
Таким став вирок Богунського районного суду м. Житомира. 30-річний місцевий житель, який обманним шляхом зумів отримати банківський кредит на суму майже 5 тисяч гривень, був засуджений до трьох з половиною років обмеження волі з відстрочкою виконання вироку на два роки.
Все почалось з того, що чоловік знайшов паспорт громадянина України, в обкладинці якого знаходився ще й ідентифікаційний код. Декілька місяців знайдені документи просто лежали в нього вдома, допоки чоловік не вигадав, як чужі документи зможуть стати йому в нагоді.
Оскільки зовні та за віком він був схожий на справжнього власника документів, кмітливий чоловік завітав до магазину побутової техніки, де обрав два сучасних мобільних телефони та картку пам’яті – загальною вартістю понад 5 тисяч гривень. Покупку він вирішив здійснювати, оформивши кредит.
Коли ж усі документи були оформлені від імені власника паспорту, чоловік хвацько підробив його підпис, і навіть сплатив перший внесок в сумі 500 гривень. Вийшовши з магазину з двома новенькими телефонами, чоловік просто продав їх перекупникові: виручені гроші поклав у кишеню, а про оформлений кредит, зрозуміло, одразу ж забув.
Через деякий час працівники банку виявили борг, а згодом встановили, що документи, подані для оформлення кредиту, є недійсними. За таких обставин банківські працівники звернулися до міліції.
Завдання щодо розшуку боржника виявилось нелегким. Декілька років знадобилося міліціонерам, аби натрапити на слід шахрая. Коли ж до нього все ж завітали правоохоронці, той одразу зрозумів, з якого приводу візит. Відтак, зізнався у скоєному та повідомив, що його давно мучило сумління.
За даними фактами було порушено кримінальну справу за ст. 190 (Шахрайство) та ст. 365 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) Кримінального кодексу України.
Суд, врахувавши щире каяття винуватця, повне визнання ним своєї вини, а також те, що чоловік вперше порушив закон і має на утриманні малолітню дитину, прийняв рішення не призначати покарання, пов’язане з позбавленням волі. Вирок прозвучав так: обмеження волі на строк три з половиною роки зі звільненням від відбуття покарання за умови недопустимості вчинення нового злочину впродовж 2 років.
Про це Провінційці повідомили з СЗГ УМВС України
в Житомирській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору