Рівне:

Створення та просування сайтів

На Волині Службою безпеки України завершено розслідування кримінальної справи щодо викрадення і збуту вибухівки та електродетонаторів

Волинська область 06-сер, 2012, 07:189 prov 995
Слідчим відділом УСБУ у Волинській області завершено розслідування та скеровано до суду матеріали кримінальної справи стосовно колишнього працівника та завідуючого підземним складом вибухових матеріалів однієї з шахт м.Нововолинськ ДП «Волиньвугілля», якого обвинувачують у викраденні та збуті промислової вибухівки (амоніту) та електродетонаторів.
Встановлено, що завідувач складу, знаючи про необліковані залишки вибухових матеріалів, які після проведення підривних робіт на шахті незаконно списували майстри-підривники, організував разом з безробітним місцевим мешканцем протиправну схему викрадення та збуту вибухівки. Протягом лютого-квітня 2012 року зловмисникам вдалося викрасти з шахти понад 40 кг вибухової речовини «амоніт» та 45 електродетонаторів, які вони реалізували у м.Нововолинськ.
У квітні ц.р. співробітники СБУ затримали злочинців «на гарячому» під час збуту чергової партії вибухової речовини.
Під час обшуку приміщень шахти додатково знайдено 45 електродетонаторів, які були замасковані в одному із сейфів та призначались для подальшого продажу.
Службою безпеки України стосовно затриманих осіб було порушено кримінальну справу за ч.2 ст.262 (викрадення вибухових речовин і бойових припасів вчинених повторно та за попередньою змовою групою осіб) та ч.2 ст.28 ч.1 ст.263 (носіння, передача та збут вибухових речовин і бойових припасів без передбаченого законом дозволу, вчинених за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.
Прес-центр СБ Україн.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору