Рівне:

Створення та просування сайтів

Олімпійські пристрасті на Білому озері

Головна 23-сер, 2012, 14:079 prov 1 769
Перший Всеукраїнський турнір з плавання у відкритій воді пройшов 21 – 22 серпня на Білому озері і був приурочений до Дня Незалежності та Дня Державного Прапора України. Про це Провінційці повідомили з управління інформації та звязків з громадскістю РАЕС.
Організували змагання ДП НАЕК «Енергоатом» і Рівненська атомна електростанція. Профінансував захід профспілковий комітет Компанії.

Олімпійські пристрасті на Білому озері


Ідею проведення турніру підтримав віце-президент Федерації плавання України, чемпіон Олімпіади-80 Сергій Фесенко, котрий був не тільки головним суддею змагань, а й взяв участь в одному із запливів.
Позмагатися за перемогу на Біле озеро приїхали дев’ять команд з Києва, Львова, Рівного, Одеси, Житомира, Нетішина, Тернополя, Кривого Рогу, Ковеля та Кузнецовська на чолі з тренерами-представниками. Серед них – два майстри спорту міжнародного класу, шість майстрів спорту України, шість кандидатів у майстри спорту. Команду від РАЕС, що складалась з 12 плавців, очолював тренер-представник, майстер спорту України Олександр Савчук.
У перший день турніру на дистанцію 1650 метрів (три кола по 560 м), так звану „золоту милю”, вийшли ветерани. Переможцем змагань у своїй віковій категорії (30 – 34 роки) став Дмитро Назаренко з Рівного, багаторазовий чемпіон України, учасник багатьох чемпіонатів Європи і світу, Олімпійських ігор у Сіднеї-2000 та Афінах-2004. Він фінішував з результатом 27 хв. 54 сек.
Другий результат (29 хв.11сек.) у ветеранському запливі належить Ігорю Кухарєву, тренеру-представнику, чемпіону Європи з Житомира. Він став переможцем у віковій категорії 40 – 44 роки. У віковій категорії 50 – 54 роки з результатом 31 хв. 18 сек. переміг Сергій Фесенко.
Наступного дня „золоту милю” долали юніори. Чудові результати показали кузнецовці. Дмитро Серховець та Олена Кужелєва стали кращими серед своїх однолітків 1993-1995 р.н., а Богдан Гаврилюк переміг у віковій категорії 1996-1998 р.н.
Організатори мають надію, що турнір стане традиційним. Наступні змагання сподіваються провести уже наступного року.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору