Рівне:

Створення та просування сайтів

На Волині викрили спиртових магнатів

Кримінал / Волинська область 03-вер, 2012, 09:389 prov 1 421
Працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України у Волинській області викрили підпільний цех, де виготовляли фальсифіковану горілку.
Під час відпрацювання міста Луцька та Луцького району в с. Рованці було затримано автомобіль марки «ІВЕКО». Під час проведення огляду транспортного засобу виявлено та вилучено 106 ящиків (2120 пляшок) горілки вітчизняного виробництва з марками акцизного збору.
У правоохоронців виник сумнів щодо походження товару, а відтак продукцію передали на експертизу. Згідно з висновком експерта, вміст пляшок не відповідає вимогам ДСТУ, а марки акцизного збору – тим, що перебувають в офіційному обігу.

На Волині викрили спиртових магнатів


За фактом транспортування стосовно водія автомобіля слідчим управлінням УМВС України у Волинській області порушено кримінальну справу за ст. 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) КК України.
Окрім того, під час проведення обшуків за адресами фігурантів та покупців спирту вилучено 30 ящиків (а це 15000 пачок) цигарок із ознаками підробки виробництва України, Білорусії та Молдови, 100 літрів спирту, порожні пляшки горілки, насос та шланг для зливу спирту.
Провівши ряд оперативно-пошукових заходів, працівники міліції встановили місце виготовлення фальсифікованої продукції – спиртогорілчаний завод в одній із центральних областей України.
– Дане підприємство мало ліцензію на виробництво такої продукції, однак документом передбачався випуск у незначній кількості, – розповів начальник УДСБЕЗ України у Волинській області підполковник міліції Володимир Білоус. – Таким чином був виявлений підпільний цех. Під час обшуку на спиртогорілчаному заводі вилучено 40 тисяч пляшок горілки з підробленими акцизними марками, три тонни спирту етилового, близько п’яти тонн суміші для виготовлення горілки, обладнання на мільйон гривень (лінія для розливу, маркування та коркування алкогольних напоїв), скляну тару, корки, етикетки, марки акцизного збору, контейнери, плівку для пакування та піддони під ящики. Опитано більше 20 осіб, котрі працювали в цеху і підтвердили факт виробництва горілчаних виробів сумнівної якості.
Вилучена продукція перевезена на Волинь, де зберігається у відповідних складах під охороною.
– Головне, що нам вдалося не допустити реалізації фальсифікованої горілки в роздрібній торгівлі, адже це може призвести до тяжких наслідків, як-от отруєння громадян, – переконаний Володимир Теодорович.
Нині правоохоронці проводять слідчі дії і встановлюють інших осіб, причетних до «фальсифікованого» бізнесу.
Про це Провінційці повідомили з СЗГ УМВС Україн
у Волинській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору