Рівне:

Створення та просування сайтів

Шахрайку, яка обдурювала довірливих жертв, затримали тернопільські правоохоронці

Тернопільська область 05-вер, 2012, 09:579 prov 838
Золоті ланцюжок з підвіскою, три каблучки, пара сережок та мобільний телефон стали власністю шахрайки, котрій довірилась 18-річна жителька Гусятинщини.
Сценарій, розіграний пройдисвіткою мало чим відрізнявся від інших подібних злочинів. Незнайомка перестріла дівчину на одній з вулиць районного центру. Запитала котра година, зробивши вигляд, що не розчула відповіді, перепитала ще раз і, здавалося, пішла далі своєю дорогою. Через декілька кроків потерпіла відчула, що хтось схопив її за руку, обернувшись, впізнала перехожу. Жінка запевнила, що знає все про її проблеми і наголосила, що вони однозначно пов’язані із чарами. Багато зі слів ворожки нагадувало правду: негаразди в особистому житті, хвороба когось з рідних і замість того, щоб відійти, дівчина продовжила розмову. Саме в цей момент вона і потрапила на гачок шахрайки. Спритниця, яка цього тільки й чекала, запевнила, що допоможе і запропонувала відійти у спокійніше місце, де їм ніхто не заважатиме. На тихій вуличці жінка навчила дівчину, як правильно провести обряд, наголосивши – для того, щоб ритуал вдався, та повинна зняти з себе усі прикраси. Молодиця послухалася, адже дуже хотіла позбутися усіх негараздів. Прикраси поскладала до власної сумочки, яку віддала незнайомці на збереження і, обернувшись обличчям до стіни будівлі, почала старанно промовляти усі завчені слова. Шахрайка тим часом пішла до найближчого перехрестя, щоб, нібито, виконати свою частину обряду, а насправді, прихопивши сумочку з прикрасами, швиденько зникла з місця злочину. Завершивши усі необхідні процедури, дівчина почала чекати «рятівницю», адже та заборонила їй сходити з місця, щоб не накликати біду на рідних. Час минав, а жінка не поверталась. Запідозривши недобре, потерпіла пішла на пошуки незнайомки, та за ворожкою і слід простиг. Коли думки прояснились, бідолаха зрозуміла, що стала жертвою шахрайки і звернулась за допомогою до правоохоронців. За словами дівчини, вона усвідомлювала все, що відбувається, але протидіяти зловмисниці не могла.
За описом, який надала постраждала, працівники Гусятинського райвідділу міліції оперативно затримали підозрювану. Нею виявилась жителька Волинської області, яка уже деякий час жебракувала у довколишніх селах. Все, що видурила у дівчини, крутійка продала на ринку за 800 гривень. Як виявилося, вона уже не вперше обдурює людей. З місць позбавлення волі, де відбувала покарання за схожий злочин, вийшла у 2010 році, та знову взялася за старе. На даний час проти неї порушили кримінальну справу за статтею 190 (ч.2) Кримінального кодексу України.

Сектор зв’язків з громадськістю УМВС
України в Тернопільській області

Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору