Рівне:

Створення та просування сайтів

Паломництво до найбільшої православної святині

Актуально 06-вер, 2012, 09:399 prov 2 441
У вихідний день напередодні свята ікони Божої Матері Почаївської відбувся паломницький похід від Свято-Олександро-Невського храму м. Радивилів до Свято-Успенської Почаївської Лаври.
Паломництво, будучи одним із аспектів духовної діяльності Церкви, який бере свій початок ще з глибокої древності, представляє собою форму богошанування і являється реалізацією духовних потреб людей в поклонінні святиням, участі в богослужінні в святих місцях, молитовному єднанні з віруючими інших парафій, єпархій, держав і навіть Помісних Церков.

Паломництво до найбільшої православної святині


Саме цю давню традицію паломництва, яка на сьогоднішній час є явищем рідкісним і непоширеним (оскільки більш поширене паломництво в екскурсійно-автобусному виді, а не в пішому) продовжили більше 500 богомольців не тільки з міста Радивилова, а і з сіл району та чимало з гостей радивилівців з інших областей і країн.
Очолив піший похід протоієрей В’ячеслав Демчук, настоятель Свято-Олександро-Невського храму м. Радивилів, депутат районної ради, допомагав йому отець Ярослав. Отець В’ячеслав вже досвідчений поводир у паломництві, оскільки організовував короткотривалі та довгі подорожі не тільки по Україні, а й за кордоном. Принагідно відмітити, що в паломницькій ході взяло участь чимало представників влади і місцевого самоврядування.
Третій раз приймав участь у хресній ході і автор цих рядків, а депутати міської ради В’ячеслав Ручкін і Тарас Герасимчук мають досвід міжнародного паломництва.
Опівночі почався молебень за прочан і о першій годині колона вирушила на Почаїв. Шлях пролягав через села Немирівської, Башарівської та Підзамчівської сільських рад та територію Кременецького району. Йшли в поході різні люди і мабуть в кожного була своя потреба, своя причина, своє бажання. Це піше паломництво зібрало дітей, молодь, пенсіонерів, бідних і багатих, здорових і хворих, людей різних професій. Правда, похід лише зібрав людей, а поєднала їх молитва. Люди йшли молились і співали псалми. По дорозі зупинялись біля фігур, капличок і на половині шляху пройшло богослужіння у Свято-Покровському храмі с.Підзамче. Люди навколишніх сіл (а на кінець походу вже стало світати) шанобливо ставились до подорожуючих.
Близько восьмої години паломники прийшли до Почаєва. Ввійшли через головні ворота, сфотографувалися на світлину і далі приклонились перед чудотворною Почаївською іконою Божої Матері. Багато подорожуючих залишились на суботні та недільні богослужіння.
Говорячи з паломниками, всі вони акцентували, що дійсно відчули особливу Божу благодать та підтримку, адже вдалося зробити молитовну пішу ходу.


Анатолій Тимошейко,
член Національної спілки журналістів України
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору