Рівне:

Створення та просування сайтів

До шести років позбавлення волі загрожує молодику за крадіжку телевізора

Рівненська область 10-вер, 2012, 22:369 prov 1 279
У житті ми намагаємось довіряти людям свої соціальні та побутові питання. Проте довіра не завжди захищає нас від злодіїв, котрим зовсім не притаманна людяність, співчуття…
– Першого вересня 2012 року до чергової частини райвідділу міліції від 54-річної Надії, жительки міста Сарни, надійшло повідомлення про те, що невідома особа в ніч із 31 серпня на 1 вересня з будинку в селі Кураш, що належить їй, викрала плазмовий телевізор марки «Філіпс» та електрочайник, – розповів начальник Дубровицького РВ УМВС України в Рівненській області підполковник міліції Павло Шкодич. – На місце події виїхала слідчо-оперативна група і вжитими оперативно-розшуковими заходами було встановлено особу злочинця, причетного до вчинення крадіжки. Ним виявився 18-річний житель села Соломіївка Данило*.
– У діях даної особи вбачаються ознаки злочину, передбаченого частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (Крадіжка). Санкція статті передбачає позбавлення волі до шести років. За місцем проживання Данила вилучено викрадені ним речі. Наразі вирішується питання про затримання підозрюваних у порядку статті 115 Кримінально-процесуального кодексу України, – підсумував Павло Шкодич.
Данило свою вину визнав повністю та розповідає про свій нічний «подвиг» наступне:
– Перебуваючи якось у селі Кураш Дубровицького району, примітив господарство, в якому ніхто не проживає. Побачив там телевізійну антену, значить є телевізор. Повернувся туди через місяць, щоб щось вкрасти. Підійшов до будинку, прислухався чи нікого немає, проник через вікно звідки викрав телевізор та електрочайник. На момент вчинення крадіжки був напідпитку.
Спілкуватись із дубровицькими правоохоронцями хлопцеві довелося не вперше, адже у 2011 році він уже був засуджений за скоєння крадіжки.
Проведеними оперативно-розшуковими заходами цей злочин розкрито за «гарячими» слідами. У зв’язку з цим, за досягнення результатів у роботі, а також особистий внесок у справу боротьби зі злочинністю, зміцнення правопорядку, професійну майстерність, відповідно до Наказу начальника Дубровицького РВ УМВС України в Рівненській області Павла Шкодича заохочено начальника сектору карного розшуку Миколу Сайчишина, дільничного інспектора міліції Сергія Пінчука, оперуповноважених Олександра Правника та Василя Салівончика.

* імена змінено з етичних міркувань

Галина ДЕМ’ЯНЕЦЬ, Дубровицький РВ УМВС.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору