Рівне:

Створення та просування сайтів

На Житомирщині СБУ викрила протиправну діяльність державного виконавця

Житомирська область 12-вер, 2012, 15:159 prov 807
У Житомирській області співробітники Служби безпеки України викрили та припинили протиправну діяльність державного виконавця (наразі вже колишнього) відділу державної виконавчої служби одного з районних управлінь юстиції, який сприяв іншим громадянам в ухиленні від примусового виконання судових рішень та рішень інших правоохоронних органів.
До посадових обов’язків 27-річного державного виконавця входило вжиття заходів зі стягнення адміністративних штрафів та конфіскація майна фізичних осіб у встановлені чинним законодавством терміни.Користуючись правом доступу до комп’ютерної бази даних «Єдиний державний реєстр виконавчих проваджень», за допомогою свого пароля правопорушник входив до бази даних та несанкціоновано вносив недостовірні відомості про начебто закриття відритих виконавчих проваджень або про сплату штрафів. При цьому розміри штрафів, нібито стягнутих на користь держави, варіювалися від десятків до декількох сотень гривень.
Наразі співробітниками СБУ перевіряється інформація про внесення чиновником несанкціонованих змін до автоматизованої системи ЄДРВП про закриття півтора десятка виконавчих проваджень щодо стягнення штрафів з громадян України. До речі, два з них були відкриті стосовно самого правопорушника – він мусив сплатити адміністративні штрафи за порушення правил дорожнього руху.
6 вересня ц.р. стосовно державного виконавця слідчим підрозділом Управління СБ України в Житомирській області порушено кримінальну справу за ознаками вчинення них злочину, передбаченого ч.3 ст.362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України. За вчинення такого злочину зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 6 років позбавлення років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років.
Слідство у справі триває.
Прес-центр СБ України.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору