Рівне:

Створення та просування сайтів

Громадські слухання у Тинному

Таке життя 29-бер, 2007, 20:469 prov 1 990
Дільничний інспектор пожежної безпеки О. Шахно взагалі не з’явився. Отож, можна назвати порядок денний останнього сходу села фіктивним і формальним. Зате продовжили заплановану епопею про справу звільнення директора школи. Жителька села Наталія Шмалюх вилила лавину бруду на сьогоднішню владу, районний суд, обпаплюжила вчительський колектив.

Олександр Шмалюх навіть і не протистояв такому розвитку подій, мабуть, був зацікавлений, щоб присутні не почули про нагальні проблеми села.

Наступного дня такий хід подій був обговорений на педагогічній раді. Вчителі прийняли рішення про звернення у відповідні інстанції щодо свавілля окремої групи людей. А дехто за свої необґрунтовані звинувачення має відповідати у суді.

А педагоги ЗОШ І-ІІІ ступенів мають цьогоріч справді неабиякі досягнення. Так, у загальному рейтингу цей заклад посів шосте місце в районі, а серед сільських шкіл — перше адже учні-старшокласники були учасниками районних та обласних предметних олімпіад. Беруть участь в усіх конкурсах з різних предметів. А з фізичного виховання традиційно поїдуть відстоювати честь району вихованці нашого закладу на військово-патріотичний фестиваль «Нащадки козацької слави». Збірна закладу торік на цих змаганнях з 28 команд посіла з історії Запорізької Січі друге, а загальне третє місце в області. Завдяки піклуванню районної влади з другого семестру відкрито новий комп’ютерний клас.

Не почули у звіті сільського голови і слів подяки на адресу районного керівництва, яке виділило з районного бюджету 200 тис. гривень для газифікації і будівництва котельні дитячого садка і будинку культури.Влада виділила для цього села такі кошти вперше в історії. А в селі вони дуже потрібні. Так, ще на початку 90-х років почали забудову приватних будинків на вулицях Набережна-1 і Набережна-2. На сьогодні тут знаходиться близько 50 житлових будинків. Належно вони не електрифіковані, напруги не вистачає, від чого псуються електроприлади та побутова техніка. Великою проблемою також є доїзд жителів Тинного та Зносич до районного центру, особливо в ранковий час. Керівник АТП Петро Мельник не враховує кількості жителів цих населених пунктів і графік руху автобусів не відрізняється від графіку інших сіл. Дивує і факт відсутності приватних перевізників на цьому маршруті.

Комісія районної ради з питань АПК, земельних ресурсів і соціального розвитку села у ІІ півріччі вивчала питання закриття Тинненської хлібопекарні. Як відомо, її власник — директор «Тавриди» Коноплюк припинив діяльність «у зв’язку із збитковістю». Внаслідок цього виставлено на вулицю 23 людей.

Не прозвучало від Олександра Шмалюха і слова щодо проблеми відсутності культурних випасів для ВРХ у селі.

Та найбільшою проблемою в нашому селі є, безперечно, — будівництво нової школи. Радує той факт, що голова обласної ради Олександр Данильчук відреагував на звернення жителів села і в липні 2006 року приїжджав у Тинне, а голова Сарненської районної ради Микола Добриднік доніс цю проблему в столицю — у Міністерство освіти. Міністр Ніколаєнко пообіцяв сприяти початку будівництва школи в селі в нинішньому році, щоб не пропала чергова кошторисна документація.

Світлана КОТОК

Сарни
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору