Рівне:

Створення та просування сайтів

Епопея про випаси в Тинному

Актуально 07-гру, 2006, 15:129 Lobanovskiy 1 802
У першому зверненні від громадян Тинного на мою адресу, як депутата районної ради, йшлося про проблему відсутності випасів для великої рогатої худоби в селі. На сесії сільської ради, яка відбулася сьомого листопада, прийнято рішення провести інвентаризацію земель запасу сільської ради з метою створення пасовиськ. А постійна комісія районної ради з питань агропромислового комплексу, земельних питань та соціального розвитку села це питання вивчає та тримає на контролі. 24 листопада пройшло чергове засідання комісії, на якому були присутні заступник голови районної ради Олексій Прозапас, головний спеціаліст оргвідділу районної ради Наталія Мірко, начальник районного відділу земельних ресурсів Роман Зінчик, а також спеціаліст з земельних питань Тинненської сільської ради Михайло Царук. Запрошені Тинненський сільський голова Олександр Шмалюх і Олексій Хомич — член комісії і керівник СГПП «Случ» — не з’явилися.
Розпочалося засідання із розгляду заяви голови СВК «Надія» Михайла Гризовського. Місяць тому, коли у Тинному вів особистий прийом громадян голова райдержадміністрації Василь Багній, Михайло Гризовський повідомив, що коли у 2002 році вони виходили із КСП «Случ», комісія, яку він очолював, переміряла ті урочища, де були сумніви щодо розмірів земельних ділянок («Вубчі» та «Лози»). Унаслідок цього виявили земель на 30 і 7 гектарів більше. Він вважає, що саме ці землі могли б бути задіяні під випаси. На таку ж проблему вказують жителі в інших урочищах — вважають, що землі сільської ради частково захоплені місцевим СГПП.
Тому комісія районної ради прийняла рішення запросити одну із Рівненських організацій для встановлення меж земель СГПП, залучивши до цього процесу депутатів Сарненської районної, Тинненської сільської рад, а також представників СВК «Надія».
Депутати розглянули також лист начальника Сарненського міжрайонного відділу управління з контролю використання та охорони земель у Рівненській області Ф. Пінчука, який повідомив, що в результаті перевірки встановлено, що в урочищі Речища на землях сільськогосподарського призначення, які належать СГПП «Случ» в прибережних захисних смугах річки Случ, розміщені посіви кукурудзи. Порушено статті 60, 61 Земельного кодексу України, за що Олексія Хомича притягнуто до адміністративної відповідальності, а також видано припис на усунення порушення. О. Хомич, у свою чергу, заявив, що на прибережній смузі худобу випасати не можна, мовляв, «вона розсовує береги річки». А коли рілля, за словами селян, «падає у воду» і там ходить техніка сільськогосподарського призначення, то чи не завдає шкоди берегам вона також?
Отож, будемо сподіватися, що епопея з випасами в Тинному дійде до мудрого та логічного завершення.
Світлана Коток,
Сарни.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору