Рівне:

Створення та просування сайтів

Голова облради Олександр Данильчук пообіцяв розібратися, хто і чому в Здолбунівському районі роздає землі запасу

Останні новини 06-лис, 2008, 15:059 prov 1 230
До голови обласної ради Олександра Данильчука 6 листопада під час особистого прийому громадян звернулася депутат Глинської сільської ради Галина Кітан. Вона стверджує, що Здолбунівська райдержадміністрація втручається в роботу селищної ради щодо питань виділення землі. Мовляв, без погодження з громадою села районні чиновники роздають землі запасу. За словами пані Кітан, це питання розглядали на сесії районної ради 22 жовтня. Окрім групи депутатів Глинської сільради, там виступав і Миротинський сільський голова. Він розповів, що його громада також стурбована, адже селяни бояться, що через дефіцит землі вони не зможуть будуватися, у той час, як ці землі роздають «людям звідусюд».
Галина Кітан стверджує, що вони вже звернулися до голови Рівненської облради та голови Рівненської облдержадміністрації, до головного управління Держкомзему в Рівненській області. А також до районної прокуратури. Там відповіли: що «за інформацією Здолбунівської райдержадміністрації упродовж поточного року з питань безоплатної передачі земельних ділянок у власність, що знаходяться на території Глинської сільради за межами населеного пункту надійшло 265 заяв громадян. За вказаний період головою райдержадміністрації видано 45 розпоряджень про надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, про передачу у власність земельних ділянок та щодо відведення земельної ділянки в оренду». Як йдеться у прокурорській відповіді, наразі триває перевірка щодо законності такої передачі.
Тим часом, за словами начальника юридичного відділу Рівненської обласної ради Богдана Гречка, обласна рада має намір звернутися до Глинської сільської ради, аби дізнатися, чи та давала погодження на виділення земельних ділянок. Наступним кроком буде звернення до прокуратури Рівненської області, — повідомила прес-служба облради.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору