Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині оперативники затримали групу осіб, які викрадали сільськогосподарські трактори

Рівненська область 01-лис, 2012, 16:289 prov 1 456
Волинська, Рівненська, Житомирська, Чернівецька, Івано-Франківська області - точний діапазон промислу львівських гастролерів у пошуках легкого заробітку територією Західної України сьогодні встановлює слідство. Рівненські оперативники затримали п’ять осіб, які спеціалізувались на викраденні сільськогосподарської техніки.
Діяли зловмисники за добре відпрацьованою схемою: придивлялись тракторців імпортного виробництва у людських обійстях, а далі – справа часу. Прокручували свою оборудку зазвичай вночі, коли власники міцно спали. Перешкоди долали легко: від «умілих рук» зловмисників ворота відчинялись, замки перерізувались, а собаки засинали.
— Сусід казав, що бачив, як під вечір їздила фура, заглядали, дивились. Думав, може обмінюватимуть картоплю. Він до них, а вони – навтьоки, — розповідає потерпілий 61-річний житель села Дорогостаї Млинівського району.
Проти ночі 28 жовтня з подвір’я його господарства зник «японець». Коли вранці господарі побачили, що у дворі бракує - швиденько оббігли сусідів. Проте – безрезультатно: ніхто нічого не чув. А сильний дощ тієї ночі знищив усі сліди злочину.
— П’ятеро осіб – жителі Самбірського району Львівщини, вчинили крадіжку зі складського приміщення у селі Грушвиця Рівненського району, звідки поцупили гербіциди та два електродвигуни, — коментує заступник начальника УМВС України в Рівненській області – начальник кримінальної міліції Геннадій Юрчук. — Після цього на черзі стали крадіжки тракторів з півгодинним інтервалом у Дубенському та Млинівському районах.
Тієї ночі «непрохані гості» від’їжджали так же тихо, як і прибули. Ніхто не чув ніякого руху, ані жодного звуку. От тільки ситуація була цього разу із тією відмінністю, що зловмисники уже були на гачку правоохоронців. Вмілими діями співробітників спецпідрозділу «Сокіл», управління карного розшуку УМВС, державтоінспекції та інших підрозділів, автомобіль, в кабіні якого знаходилось п’ятеро осіб, був затриманий. В ході огляду автівки у її тентованому причепі було виявлено два викрадені трактори, електродвигуни та гербіциди зі складського приміщення.
— Вийти на слід правопорушників виявилось непросто, — ділиться полковник міліції Геннадій Юрчук. – На початку осені в селі Дубрівка Дубенського району зник трактор китайського виробництва та мопед. Незабаром надійшла ще одна заява, у Рівненському районі, де викрали ще один трактор. Ця подія і стала першою зачіпкою, яка дозволила встановити, що викрадений транспортний засіб завантажили на автомобіль, який, в подальшому, рушив у напрямку Львова.
Пізніше, вжитими заходами правоохоронці таки встановили вантажівку, якою скоювалися перевезення краденого транспорту. Далі оперативники вирахували і коло осіб, які можуть бути причетні до вчинення подібних злочинів. В ході перевірки інформації було виявлено аналогічні діяння на території Житомирської області — там за два дні зловмисники викрали три трактори. Такі ж злочини зареєстровані на територіях Волинської та Чернівецької областей. Більше того, коли рівненським розшуківцям уже були відомі особи зловмисників та транспорт, на якому ті пересуваються, гастролери обікрали ще й складське приміщення у Івано-Франківську.
— Уже проведено ряд допитів та відтворень, — зазначив Геннадій Іванович. — Затримані у скоєному зізналися. На даний час на Рівненщині порушено три кримінальні справи лише за фактами крадіжок 28 жовтня цьогоріч. Особи затримані та арештовані. Сьогодні першочергове завдання слідства — встановити усі факти крадіжок та відшукати викрадене майно, — підсумував начальник кримінальної міліції УМВС Геннадій Юрчук. — Не виключено, що в подальшому дії зловмисників будуть кваліфіковані як такі, що вчинені організованою групою. Впевнений, що нам вдасться успішно задокументувати усі шляхи руху та пункти зупинок цієї «компанії». Попередньо з’ясовано, що викрадачі плідно працювали протягом усього поточного року.
Сьогодні також триває перевірка причетності цієї компанії до злочинів, вчинених на території інших областей України. На Рівненщині кримінальні справи порушені за фактами крадіжок та незаконного заволодіння транспортними засобами (частина 3 статті 185 та частина 2 статті 289 Кримінального кодексу України).
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору