Рівне:

Створення та просування сайтів

Уночі до Львова прибули українські миротворці з Конго

Львівська область 01-гру, 2012, 11:499 prov 954
Сьогодні 1 грудня о 02:34, на летовищі Міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького здійснив посадку літак місії ООН із 134 військовослужбовцями першої ротації 18-го окремого вертолітного загону ЗС України, які виконували миротворче завдання у Демократичній Республіці Конго. Після приземлення та проходження процедур прикордонного і митного контролю, військовослужбовці автобусами вирушили до міста Броди, що на Львівщині. Там, на базі 3-го окремого полку армійської авіації 6 АК СВ ЗС України, вони проведуть акліматизацію та пройдуть повне медичне обстеження, яке здійснюватиме бригада лікарів Військово-медичного клінічного центру Західного регіону.
Відзначимо, що 23 військовослужбовці першої ротації загону, на чолі із командиром першої ротації 18-го окремого вертолітного загону ЗС України льотчиком-снайпером полковником Ігорем Яременком залишилися на території африканського континенту для передачі повноважень, майна, техніки та озброєння своїм наступникам з другої ротації вертолітного загону. До України вони повернуться найближчим часом.
Нагадаємо, що 30 листопада 2012 року 157 військовослужбовців 18-го окремого вертолітного загону ЗС України другої ротації відбули літаком зі Львова до Демократичної Республіки Конго. Упродовж наступних кількох місяців вони виконуватимуть завдання Місії ООН під керівництвом досвідченого командира, військового льотчика-снайпера полковника Володимира Пастухова.
Слід наголосити, що ООН визнала українців кращими миротворцями серед національних контингентів місії ООН у ДР Конго. У серпні цього року українським військовим були вручені медалі ООН «За службу миру». Нагороди отримали 120 українських військовослужбовців 18-го вертолітного загону Збройних сил на чолі з командиром загону, військовим льотчиком-снайпером полковником Ігорем Яременко.
Довідка: Миротворці 18-го окремого вертолітного загону ЗС України виконують завдання у складі Місії ООН зі стабілізації у ДР Конго з лютого 2012 року.
Спрямування українських миротворців до Конго схвалила Верховна Рада 22 грудня 2011 року. Відповідну пропозицію вніс президент Віктор Янукович. Необхідність спрямувати військові вертольоти в ДРК постала перед ООН після того, як Індія відкликала дев'ять вертольотів зі складу миротворчого контингенту.
У травні минулого року влада ДРК закликали ООН поступово вивести своїх миротворців, мотивуючи це тим, що ситуація з безпекою стала прийнятною майже у всіх частинах країни. На території ДРК в 1998 році спалахнула кровопролитна Друга конголезька війна за участю 11 держав Африки, яка забрала життя до 4 мільйонів осіб. Міжнародний контингент ООН присутній в країні з 1999 року. Після закінчення війни в сучасній ДРК залишаються різні повстанські групи. Вони грабують джерела корисних копалин на сході країни, що належать уряду, а також займаються викраданнями і вбивствами мирних жителів. Поширена серед них і контрабанда золота.
У червні 2012 року Рада Безпеки ООН прийняла резолюцію щодо продовження мандата миротворчих сил в Демократичній Республіці Конго ще на рік.
Серед завдань наших військових – ведення повітряної розвідки та спостереження, проведення заходів стримування, забезпечення дій військ Місії ООН, у тому числі пошукових операцій
Льотна підготовка другої ротації 18-го окремого вертолітного загону Збройних Сил України Місії ООН зі стабілізації у ДР Конго відбувалася на Львівщині і проходила у два етапи. На першому було проведено 14 льотних змін із загальним нальотом 71 година 20 хвилин. Другий етап передбачав проведення 2 льотних змін з метою бойового злагодження екіпажів. Здійснювалася перевірка техніки пілотування за видами льотної підготовки, підготовка льотного складу до польотів у гірській місцевості, проводилися польоти на застосування засобів ураження по наземних цілях, зокрема зі складних маневрів та з великих висот (1000 – 2000 метрів).
Рівень фахової підготовки особового складу інженерно-авіаційної служби 18-го окремого вертолітного загону дозволяє якісно виконувати завдання за призначенням. Згідно з програмою бойового злагодження з інженерно-технічним складом проведено теоретичні та практичні зайняття у повному обсязі.

Володимир Скоростецький,
Регіональний медіа-центр МО України (м. Львів)
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору