Рівне:

Створення та просування сайтів

Хворі на гепатит С проситимуть у Святого Миколая допомогти їм достукатися до влади

Рівненська область 16-гру, 2012, 15:269 prov 1 241

 

18 грудня об 11.00 в приміщенні центру здоров’я за адресою м.Рівне вул. 16 Липня 38, на 8 поверсі відбудеться прес-конференція “Хворим на гепатит С залишається сподіватися лише на Святого Миколая!”

 

Під час кругло столу буде обговорено про :

 

* Формування достовірних статистичних даних щодо захворюваності та розповсюдженості гепатиту С, визнання епідемії вірусного гепатиту С в області.

* Стан виконання обласної програми з протидії поширенню вірусних гепатитів за 2012 рік

* Фінансове забезпечення обласної програми з протидії поширенню вірусних гепатитів на 2013 рік.

* Шляхи забезпечення дієвості обласної програми з протидії поширенню вірусних гепатитів на наступні роки.

* Участь громадськості у контролі виконання заходів обласної програми з протидії вірусним гепатитам.

Участь у прес-конференції візьмуть:

Лазаревич Ю.М. – голова правління РОВВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ»

Бойко В.Я – начальник управління УОЗ Рівненської ОДА

Дорошенко С.В.- головний позаштатний інфекціоніст обласного УОЗ

Мартинюк Г.А - завідувачка Рівненського обласного лікувально-діагностичного гепатологічного центру

 

За результатами експрес-тестувань на гепатити, що проводилися Альянсом-Україна у 24 регіонах в липні 2012 року, приблизно 10% населення в Україні інфіковані вірусним гепатитом С. Зокрема, в Рівненській області 4.4%.

 

За даними ВООЗ в Україні близько 1,2 млн. людей інфіковані вірусом гепатиту С. Внаслідок обмеженої конкуренції та наявності лише двох іноземних виробників препаратів для лікування гепатиту С в Україні вартість курсу лікування (близько $20 000) недосяжною для переважною більшості хворих .

 

Прес-конференція організована в рамках всеукраїнської кампанії «Вимагаємо лікування!» яка проводиться у національному масштабі, ініційованої у червні 2012 р. МБФ «Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні» та МФ «Відродження». Головна мета кампанії – донести до Уряду України вимоги щодо необхідності оприлюднення достовірної статистичної інформації щодо захворюваності та розповсюдженості гепатиту С та визнання епідемії вірусного гепатиту С в державі; затвердження Національної програми з протидії поширенню вірусних гепатитів; розробка та затвердження протоколу лікування вірусних гепатитів, який відповідатиме міжнародним стандартам; забезпечення державних закупівель якісних та безпечних ліків, запровадивши дієві механізми для подальшого зниження ціни на ліки, у т.ч. шляхом організації вітчизняного виробництва якісних медпрепаратів.

Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору