Рівне:

Створення та просування сайтів

У прокуратурі Рівненської області підведено підсумки роботи за 2012 рік

Рівненська область 28-гру, 2012, 12:559 prov 962
Вчора, 27 грудня, у прокуратурі Рівненської області відбулося розширене засідання колегії, на якому обговорено підсумки роботи органів прокуратури у 2012 році та заходи, спрямовані на підвищення організації їх діяльності, основні завдання на наступний період.
У засіданні колегії взяли участь перший заступник начальника Головного управління організаційного і правового забезпечення Генеральної прокуратури України Віталій Щоткін, в.о.голови Апеляційного суду Рівненської області Олег Полюхович, серед запрошених – працівники апарату прокуратури області, міськрайпрокурори.
У своїй доповіді прокурор Рівненщини Василь Присяжнюк поінформував присутніх про проведену роботу. Він зазначив, що поточний рік позначений позитивними зрушеннями в діяльності прокуратури практично на всіх напрямках. Завдяки вжитим заходам координаційного та наглядового характеру вдалося вплинути на криміногенну обстановку в регіоні. Кількість зареєстрованих злочинів знизилася на 16,8%. Рівень злочинності на 10 тис. населення є одним із найнижчих у державі і становить 48,9 злочини (в середньому по Україні - 97,4).
Зменшилася кількість умисних тяжких тілесних ушкоджень, крадіжок державного майна, транспортних засобів, шахрайств, хуліганств, злочинів, вчинених неповнолітніми.
Ефективно вживалися заходи до забезпечення протидії корупції та організованій злочинності. Правоохоронними органами області знешкоджено 8 злочинних угруповань. До суду скеровано 31 кримінальну справу про злочини, пов’язані з корупцією, з них 11 – про хабарництво.
Загалом, слідчими органів прокуратури області закінчено розслідування 140 кримінальних справ, відшкодовано збитки у цих справах на 70%.
У результаті правозахисної діяльності органи прокуратури нашого краю порушили 98 кримінальних справ, з яких 89 скерували до судів для розгляду. За актами прокурорського реагування притягнули до відповідальності 2687 посадових осіб, у тому числі 990 – працівників органів державного контролю, відшкодували до бюджету 6,5 млн. грн., попередили незаконне надання земель площею 400 га, повернули понад 300 га незаконно вибутих земель.
Заходами прокурорського реагування поновлено права понад 2 тисяч дітей.
Значна увага приділялась захисту конституційних прав громадян. Всього у сфері оплати праці порушено та скеровано до судів 12 кримінальних справ, населенню повернуто майже 20 млн.грн. заборгованої заробітної плати". "Завдання прокуратури – скоординувати роботу правоохоронних органів та органів влади таким чином, щоб кожен трудівник отримав зароблене до останньої копійки", - зазначив прокурор області Василь Присяжнюк. У зв’язку з цим він поставив вимогу перед підлеглими прокурорами вжити дієвих заходів для забезпечення реального впливу на стан законності у вказаній сфері.
За позовами, заявами прокурорів судами стягнуто близько 85 млн. грн., з яких на користь держави – 83,7 млн. грн. Реально стягнуто коштів на 95%.
Прокурори взяли участь у судовому засіданні у 5620 кримінальних справах, з них у 2625 – постановлено вироки.
Упродовж року вирішено 4,6 тисяч звернень громадян. Кількість задоволених склала 5,2%.
Прокурором області звернуто увагу і на забезпечення належної взаємодії прокурорів із засобами масової інформації. Це питання набуває особливої актуальності з прийняттям процесуальних новацій. Оперативне реагування на публікації, інформування фактів, суспільно значущих подій сприяє посиленню довіри громадян до органів прокуратури.
Водночас, наголосив Василь Присяжнюк, наступного року органам прокуратури Рівненщини належить продовжити вирішення ряду невідкладних і складних завдань. Ще й досі у регіоні залишаються поширеними факти незаконного використання земель, їх забруднення, потребує активізації боротьба із злочинами у сфері службової діяльності, нагляд прокурорів з питань забезпечення безпеки руху на автошляхах, конституційних засад підприємницької діяльності.
Перший заступник начальника Головного управління організаційного і правового забезпечення Генеральної прокуратури України Віталій Щоткін довів до відома вимоги Генерального прокурора України щодо подальших стратегічних планів, пов’язаних із вступом у дію кримінального процесуального законодавства. А також відзначив важливість такого пріоритету в роботі органів прокуратури, як забезпечення захисту конституційних прав громадян при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи.
Колегією прийнято відповідне рішення, спрямоване на посилення ефективності прокурорсько-слідчої діяльності у протидії злочинності, з питань захисту прав і свобод громадян та інтересів держави, що сприятиме стабілізації криміногенної ситуації, підвищенню рівня законності в регіоні.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору