Рівне:

Створення та просування сайтів

Чому тікають діти?

Рівненська область 09-лют, 2013, 12:089 prov 848
У деяких людей існує думка, що діти тікають лише з неблагополучних родин, де їм не приділяється достатня увага, де їх ображають та є негативний вплив сім'ї – алкоголь, наркотики, насильство… Однак доволі часто трапляються випадки, коли до органів внутрішніх справ звертаються батьки, чиї діти несподівано втекли з дому, коли здавалося, що домочадці усім забезпечені, і нема чого шукати пригод.
А дійсно, чого забезпеченим дітям не вистачає? Психологи ствердно натякають на так званий «перехідний період», який настає у 13-16 років. Саме у цьому віці дитині здається, що її ніхто не розуміє, а батьки обмежують її бажання та нівелюють думки. Саме тоді дитина починає протестувати, погано вчиться, прогулює заняття або втікає з дому, адже хоче бути людиною, яка може сама розпоряджатися своїм особистим часом.
Прикладом є один з останніх випадків втечі неповнолітньої, яке мало місце другого лютого 2012 року. До чергової частини Березнівського районного відділу міліції звернулася жителька Березнівського району Любов та повідомила, що її неповнолітня дочка 15-річна Вікторія 26 січня минулого року пішла з дому, і до цього часу не повернулася.
На таке повідомлення миттєво відреагували працівники міліції, оскільки зникнення дитини вважається надзвичайною подією, у разі невстановлення місцезнаходження неповнолітньої особи протягом доби вирішується питання про відкриття кримінального провадження за статтею 115 Кримінального кодексу України (Умисне вбивство).
У ході перевірки встановлено, що дівчинка виховується у неповній сім’ї та проживає з матір’ю і бабусею. На пошук дівчини орієнтували весь особовий склад рівненської міліції. Здійснювалися перевірки залізничних та автовокзалів, а також проводили заходи з метою встановлення зв’язків зниклої.
І ця робота правоохоронців дала результати – вдалося встановити місцезнаходження безвісти зниклої дитини в Києві, куди вона поїхала зі своєю 20-річною подругою Настею, щоб розважитися та відпочити від навчання.
Як виявилося, зникла дитина вважає себе вже зовсім дорослою. Причиною свого зникнення дівчина назвала непорозуміння з матір’ю, постійні конфлікти через небажання навчатися та повчання щодо вибору друзів.
– Для працівників кримінальної міліції у справах дітей пошук зниклих неповнолітніх є важливою справою, – каже начальник ВКМСД УМВС Юрій Сірак. – Лише в січні 2013 року надійшло п’ять повідомлень про безвісне зникнення підлітків, яких, на щастя, вдалося розшукати. Важливо, щоб на проблемні сім’ї, моральний клімат у цих родинах та підлітків, які там виховуються, окрім міліції, звертали більше уваги і соціальні служби, педагоги, представники виконавчої влади та впливали на процес виховання. Та головне батькам слід відстежувати поведінку та наміри своїх дітей, приділяти їм більше уваги, вживати всіх необхідних заходів з метою попередження вчинення ними протиправних діянь. Тільки спільно ми можемо врятувати від помилок своїх дітей.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору