Рівне:

Створення та просування сайтів

На тендері в 1,8 млн. грн. директор підприємства «відмив» 315 тис.грн.

Головна / Рівненська область 12-бер, 2013, 10:539 prov 1 004
Злочинну діяльність посадових осіб одного з підприємств, яке працює у будівельній галузі викрили співробітники податкової міліції ДПС у Рівненській області. Встановлено, що керівниками даного підприємства, яке перемогло у тендері на будівництво очисних споруд в одному з дитячо-оздоровчих таборів Криму на суму 1,8 мільйона гривень, спершу було привласнено, а потім легалізовано 315 тисяч гривень державних коштів. Відносно посадових осіб даного підприємства відкрите кримінальне провадження за двома статтями Кримінального кодексу України, які кваліфікуються як тяжкі і передбачають до 12 років позбавлення волі.
Контроль витрат державного бюджету – це один з пріоритетних напрямків роботи податкової міліції. За його результатами встановлено, що одне з підприємств перемогло в тендері на будівництво очисних споруд у державному дитячо-оздоровчому комплексі Криму. Їх пропозиція була найвигідніша серед запропонованих. Вартість робіт складала 1,8 мільйона гривень. Власними силами та за допомоги генерального підрядника будівельні роботи були успішно виконані, про те, не спокуситися на державні кошти директор підприємства не зміг. Оперативними заходами встановлено, що підприємство, яке в цих роботах значилось як субпідрядник насправді фіктивне. Тобто на ньому немає ні людських ні технічних ресурсів для ведення господарської діяльності. Це підтверджено і вироком одного із судів Донецької області. Про те, саме на цю «паперову» фірму було перераховано 315 тисяч гривень тендерних коштів за обладнання та виконання певних робіт на будівництві державного об’єкту. Цей факт став приводом для відкриття кримінального провадження за найтяжчою, п’ятою частиною статті 191 Кримінального кодексу України - Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Цей злочин карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
Проведеними оперативними заходами встановлено, що дані кошти згодом розійшлися ще на кілька аналогічних «віртуальних» фірм, і в підсумку були переведені у готівку керівником підприємства, що перемогло у тендері та використано у власній господарській діяльності.
Дані незаконні операції з державними коштами, згідно норм чинного законодавства, кваліфікуються як тяжкий злочин і підпадають під другу частину ст. 209 Кримінального кодексу України: Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом. Даний злочин карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією коштів або іншого майна, одержаних злочинним шляхом, та з конфіскацією майна.

Олександр Мрозович,
прес-офіцер УПМ ДПС у Рівненській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору