Рівне:

Створення та просування сайтів

Янукович на Рівненщині нічого не відкрив

Актуально 15-бер, 2007, 16:209 Lobanovskiy 1 353
Очікуючи приїзду прем’єра, біля ДП «Бурштин України» зібралося до сотні прихильників Партії регонів. Оскільки Віктор Янукович дещо спізнювався, підтримати бойовий дух очікуючих взявся активіст Партії Регіонів. Голосно в рупор чоловік викрикував слогани на кшталт: «Кто придет всегда на помощь? Это Виктор Янукович!», «Светит солнце, ясный свет! Януковичу – привет!»

Коли ж врешті прибув кортеж прем’єр-міністра, люди, які чекали на приїзд свого партійного лідера, намагалися всіляко висловити свою прихильність і симпатію до Віктора Януковича. Один дідусь, протиснувшись крізь охоронців, сказав прем’єру, що він саме його бачить президентом України. Жіночка похилого віку намагалася вручити конверт, який відразу потрапив до рук охоронців високопосадовця.

Обмінявшись кількома фразами із присутніми, Віктор Янукович вирушив до ДП «Бурштин України». Оглянувши цехи підприємства, прем’єр-міністр наголосив на необхідності державної підтримки бурштиновидобувної галузі та боротьби з нелегальним вибутком бурштину.

— Я вважаю, що бурштин — це національне надбання і, перш за все, до нього потрібно відноситися з повагою і по-господарськи, — зазначив Віктор Янукович.

Також прем’єр пообіцяв, що проблема із незаконним видобутком і реалізацією бурштину буде вирішена на державному рівні і будуть прийняті відповідні законопроекти.

На запитання про те наскільки Рівненщина є інвестиційно привабливою, Віктор Янукович відповів, що наша область насамперед цікава природними умовами, вона приваблива для туристів, для оздоровлення. Окрім того, Рівненщина має зручне географічне положення і саме через неї планується проходження п’ятого транспортного коридору.

Не оминули журналісти можливості задати кілька питань прем’єру щодо політичної ситуації в країні. Щодо вимог опозиції, висунутих напередодні, Віктор Янукович зазначив, що вони будуть розглянуті найближчим часом, хоча й прем’єр ці вимоги вважає політиканством і популізмом:

— У цієї команди одна мета — будь-якою ціною отримати владу за межами українського законодавства.

Реагуючи на вимоги опозиції, прем’єр пообіцяв відстоювати насамперед інтереси українського народу. Коментуючи вимогу опозиції про відставку Генерального прокурора Олександра Медведька та міністра внутрішніх справ Василя Цушка, Віктор Янукович процитував Гліба Жеглова:

— Дірку від бублика вам, а не Шарапова.

Оскільки вважає, що міністр внутрішніх справ та Генеральний прокурор є людьми, які працюють не на політичне замовлення, а стежать за виконанням законів.

Також Віктор Янукович ознайомився з роботою підприємства “Рівненський насіннєвий завод” (Євронасіння), де разом із керівництвом підприємства обговорив проблемні питання, які виникають в аграрному секторі. На сьогодні особливого гостро стоїть питання розмитнення сільгосптехніки, що не дає змоги вчасно розпочати посівні роботи.

Вікторія ЛЕВЧУК

Рівне
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору