Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 24-бер, 2005, 13:149 prov 1 551
Україні зараз не час подавати заявку на вступ до ЄС
Міністерство закордонних справ вважає, що Україні зараз не час подавати заявку на вступ до Європейського союзу.

Про це у вівторок, 22 березня, заявив міністр закордонних справ України Борис Тарасюк.

“Зараз не час подавати заявку на вступ України до Євросоюзу”, – вважає Тарасюк. За його словами, таких висновків він дійшов після численних консультацій з представниками Єврокомісії й іншими європейськими партнерами.

“Вона, тобто заявка, може лежати роками, а може бути негативна відповідь. Для нас зараз не головне, подати заявку або не подати заявку”, – сказав міністр.

У січні 2005 року Президент Віктор Ющенко заявляв, що Україна має намір подати заявку на вступ до ЄС найближчим часом. Ющенко прогнозує вступ України до ЄС раніше 2016 року.

Напередодні в Києві побували міністри закордонних справ Польщі і Німеччини Адам Ротфельд і Йошка Фішер. Вони провели зустрічі з главою МЗС України Борисом Тарасюком і прем’єр-міністром Юлією Тимошенко, під час яких обговорювалося питання європейської інтеграції України.

У Черкаській області чоловік застрелив міліціонера
Підозрюваний у крадіжці велосипеда застрелив співробітника міліції під час спроби затримання вранці 22 березня в Корсунь-Шевченківському (Черкаська область), передають Українські новини.

Два співробітники карного розшуку на вулиці затримали чоловіка, підозрюваного в крадіжці велосипеда.

Коли міліціонери спробували з’ясувати особу затриманого, той вихопив обріз рушниці і вистрілив у їхню сторону, після чого кинувся тікати.

При цьому зловмисник влучив у голову одному з міліціонерів, смертельно поранивши його.

Другий міліціонер вистрілив навздогін втікачу, але тому вдалося втекти.

Зараз міліція розшукує зловмисника, повідомила прес-служба Управління МВС у Черкаській області.

Грип повертається
Міністерство охорони здоров’я заявляє, що епідемічний поріг захворюваності грипом знову перевищений у Львові, а також розпочалася епідемія в Запорожжі й інших українських містах.

За станом на 21 березня, згідно з даними Українського центру грипу, рівень захворюваності грипом і гострими респіраторно-вірусними інфекціями в 10 контрольних містах порівняно з минулим тижнем зріс на 26% (зареєстровано 86836 хворих).

В окремих містах показники росту коливалися в межах 9,0- 43,7%.

Як повідомили в Міністерстві охорони здоров’я України, епідемічний поріг перевищений у 5 містах: у Дніпропетровську – на 125%, Запорожжя – на 31,5%, Львові – на 7,7%, Сімферополі – на 40,4%, Чернігові – на 12,2%.

Серед дитячих вікових груп ріст захворюваності зареєстровано: на 28,4% (серед дітей 0-2 роки), на 23,8% (серед дітей 3-6 років), 8,1% (серед дітей 7-14 років). У 7 містах з 10 зафіксований ріст захворюваності серед дітей шкільного віку: у Вінниці – на 48,3%, Донецьку – на 58,9%, Києві – на 34,7%, Львові – 37,9%, Одесі – 46,5%, Сімферополі – на 27,2%, Харкові – на 4%.

За минулий тиждень в Український центр грипу надійшла інформація про три ізоляти вірусу грипу В – із Дніпропетровська. Крім того, 3 ізоляти вірусу грипу – з Тернополя, і 1 – з Кіровограда, ідентифіковані як штам У/Jangsu/10/03/ (вірус подібний до вакцинного штаму В/Шанхай/361/2002).

Тобто епідемія грипу в Україні продовжується, – додали в МОЗ.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору