Рівне:

Створення та просування сайтів

ТАРАСЮК ПРОГНОЗУЄ ВСТУП У ЄС ДО 2015 РОКУ

Україна і світ 26-січ, 2006, 10:219 prov 1 260
Міністр закордонних справ України (за рішенням ВР – в.о. міністра закордонних справ) Борис Тарасюк прогнозує, що Україна може стати членом Європейського Союзу до 2015 року.
Про це він заявив, виступаючи у телепередачі "Іду на ви" на телеканалі “1+1”.
— На мою думку, виходячи з досвіду вступу до ЄС наших сусідів – країн Центральної і Східної Європи —та з огляду на те, який проміжок часу зайняв цей процес від виникнення політичного консенсусу серед політичних еліт до реалізації цієї мети, я роблю прогноз, що Україна може стати членом ЄС до 2015 року, — сказав Б. Тарасюк.
Він нагадав, що до 2008 року відносини України та ЄС регулюватимуться угодами про партнерство та співробітництво та Планом дій “Україна-ЄС”, підписаним 22 лютого 2005 року. За його словами, до початку 2008 року Україна і ЄС мусять виробити новий базовий документ. Б. Тарасюк відзначив, що в цьому питанні немає суперечки між Україною і ЄС, а проблема полягає лише в трактуванні цього документа. «На думку України, це має бути європейська угода про асоціацію з чіткою перспективою членства України в ЄС», — сказав він.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору