Рівне:

Створення та просування сайтів

Гербст: Україна має шанс стати членом СОТ ще цього року

Україна і світ 23-бер, 2006, 10:179 prov 1 289
Україна має шанс стати членом Світової організації торгівлі ще цього року, заявив посол США в Україні Джон Гербст, передає УНІАН.
Водночас посол вважає, що найсерйознішою перешкодою для цього є парламентський опір ухваленню низки законів, необхідних для набуття членства у СОТ.
Напередодні міністр закордонних справ Борис Тарасюк також не виключив можливості набуття Україною членства у СОТ до кінця цього року, зазначивши також, що це може статися одночасно із Росією. Серед переваг української сторони міністр назвав нещодавнє підписання угоди зі США про доступ на ринки товарів і послуг, якої поки немає в Росії.
Водночас серед слабких сторін цього питання міністр наголосив на протидії вступу України до СОТ всередині самої країни, у той час як ухвалення необхідних законопроектів у російській Держдумі відбувається практично автоматично за наявності політичної волі Кремля.
Росії поки бракує ключової угоди зі США, але, як пишуть російські «Финансовые известия», принципова відповідь з цього питання може стати відомою 23 березня під час чергового раунду переговорів між Росією та США у штаб-квартирі СОТ у Женеві.
Двосторонні переговори з країнами-членами Робочої групи з розгляду заявки України на вступ до СОТ було розпочато 1997 року.
На сьогодні Україна підписала більше 40 двосторонніх протоколів про взаємний доступ на ринки товарів і послуг.
За інформацією прес-служби Міністерства економіки України, 16-17 березня у Женеві завершилися переговори про доступ на ринки товарів і послуг з Колумбією і Вірменією, а також окреслився прогрес у переговорах з Австралією і Киргизстаном.
Україна планує повністю завершити переговорний процес щодо вступу до Світової організації торгівлі до наступного засідання Робочої групи, яке відбудеться у другій половині травня 2006 року, зазначає Мінекономіки.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору