Рівне:

Створення та просування сайтів

ТАРАСЮК ЗУСТРІВСЯ З ГОЛОВОЮ МЗС ВЕЛИКОБРИТАНІЇ

Україна і світ 20-жов, 2005, 09:489 prov 1 398
Міністр закордонних справ Борис Тарасюк і державний секретар із зовнішніх справ і справ Співдружності Великобританії Джек Стро обговорили питання самміту “Україна-Європейський союз”, що відбудеться в Києві 1 грудня.
17 жовтня міністр закордонних справ України Борис Тарасюк, який бере участь у робочому візиті Президента України до Великобританії, зустрівся з державним секретарем із закордонних справ і справ Співдружності Джеком Стро. Під час переговорів Тарасюк поінформував британського колегу про очікування української сторони від грудневого самміту “Україна-ЄС”. Також ішла мова про необхідність позитивного вирішення питання з наданням нашій державі статусу країни з ринковою економікою і про переговори з лібералізації візового режиму для українських громадян.
Крім того, глава українського зовнішньополітичного відомства ознайомив співрозмовника з баченням Україною майбутніх відносин з Європейським союзом. Сторони обговорили низку питань міжнародного життя, зокрема ситуацію на Балканах і в Іраку.
Цього самого дня Тарасюк провів зустріч у британському парламенті з головою комітету із закордонних справ Палати громад Майком Гейпсом, з яким обговорив перспективи міжпарламентського співробітництва України і Великобританії.
Під час перебування в Лондоні міністр закордонних справ України взяв участь у зустрічі Президента України з прем»єр-міністром Великобританії Тоні Блером. Основна увага під час зустрічі приділялася підготовці наступного самміту “Україна-ЄС”.
Тарасюк також був присутній на церемонії вручення главі української держави премії Королівського інституту міжнародних досліджень від королеви Великобританії Єлизавети ІІ.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору