Рівне:

Створення та просування сайтів

Мороз хоче влади до 1 вересня

Україна і світ 24-бер, 2005, 13:149 prov 1 177
“Політична ціль в найближчій перспективі – досягнення близько 15 відсотків підтримки на виборах-2006, створення великих фракцій в місцевих представницьких органах, посилення позицій і у виконавчих структурах влади. Тобто – впевнене входження у владу”, – сказав Мороз в інтерв’ю газеті “Салон Дона и Баса”.

На думку Мороза, “загальна політична напруга полягає в тому, що коаліційний принцип побудови влади не має ще коаліційного підгрунтя, хоча б тому, що закон про вибори на пропорційній основі ще не діє”. Він також вважає, що однією з головних причин “природних” розбіжностей в коаліції є “орієнтування на політичну кампанію наступного року”.

Мороз заперечив чутки про свої наміри обійняти посаду спікера парламенту, додавши, що Литвин “на цей момент на посаді голови – постать оптимальна”. Так само поки що “марні й наміри утворити нову більшість”, тому що “і без неї парламент може працювати ефективно”.

Мороз вважає, що нова “влада стає відкритішою”. З іншого боку, на його думку, “не ідеальним” є підбір уряду, а також “на місцях біля влади чимало випадкових прохідних кандидатур, не забезпечений повною мірою принцип розмежування бізнесу і влади”. Мороз також заявив, що “відкат” від конституційної реформи неможливий. Нагадавши, що проведення реформи було однією з умов угоди про спільні дії, підписаної ним з Віктором Ющенком, він заявив: “Діяти інакше, – значить діяти проти України і її народу. Це принципово”.

“Відповідно, місцеві держадміністрації будуть позбавлені права втручатися у бюджет, економіку, кадрові питання”, – вважає лідер соціалістів. Він також висловив сподівання, що “з 1 вересня зміни в Конституцію почнуть діяти”. “Крайній термін – з 1 січня”, – наголосив він.

Щодо плівок Мельниченка, то, на думку Мороза, “їх треба долучати до матеріалів – нічого посилатися на юридичні зачіпки”. “Факти відомі, автентичність записів доведена, експертизою підтверджена. Скільки ще можна ховатися за параграфи, брехати, труситися від страху?”, – спитав лідер СПУ. Він також не вважає, що плівки провокують розкол у союзі СПУ з Ющенком: “Правдою не можна спровокувати. Очищення правдою зміцнює владу і довіру до неї народу. Сказане мною підтримує намір Ющенка встановити істину”.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору