Рівне:

Створення та просування сайтів

Вінський поставить питання про відставку Мороза

Україна і світ 31-сер, 2006, 12:549 prov 972
Народний депутат, член СПУ Йосип Вінський планує поставити перед з’їздом Соціалістичної партії України питання про заміну Олександра Мороза на посаді голови партії.
Вінський повідомив, що заключний етап з’їзду Соціалістичної партії України відбудеться 30 вересня. За його словами, він поставить перед з’їздом ключове питання – чи залишається Соцпартія соціалістичною партією, «чи вона перетворюється на «шістку», яка обслуговує донецький клан». Як наголосив Йосип Вінський, при підписанні коаліційної угоди з Партією регіонів і КПУ соціалісти порушили як мінімум десять позицій програми своєї партії.
Також, за його словами, було порушено ключовий канон партії – боротьба з кланами та олігархами, а також побудова демократичного суспільства. Він підкреслив, що антикризова коаліція втілювати у життя ці канони не може.
З’їзд СПУ, за словами Й.Вінського, має дати ключову відповідь на запитання, чи залишається партія у лівоцентристському спектрі, або ж вона перероджується у щось інше, і тоді, на його думку, в Україні не залишається партії такого спрямування. За його словами, тоді доведеться вигадувати щось інше. Йосип Вінський також підтвердив свій намір поставити перед однопартійцями питання про заміну керівництва партії.
Також він заявив, що принципово не веде переговорів з жодними із членів Соцпартії. На його переконання, кожна людина повинна приймати рішення самостійно. Він ще раз пояснив свою позицію щодо Олександра Мороза, зауваживши, що особисто проти нього нічого не мав, і вважав, що він міг би бути хорошим головою Верховної Ради. Водночас Й.Вінський розуміє, що обрання О.Мороза головою ВР є “місточком повернення донецького клану до влади”. На його думку, обрання лідера Партії регіонів Віктора Януковича на посаду прем’єр-міністра – це лише перший крок, другим буде обрання В.Януковича Президентом України, а Рината Ахметова – прем’єр-міністром.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору