Рівне:

Створення та просування сайтів

Комунальники сподіваються на перегляд бюджету

Україна і світ 24-бер, 2005, 13:189 prov 1 275
На думку начальника, вже багато проблем давно можна було б вирішити, якби держава розробила спеціальну програму підтримки комунальних господарств на місцях, тобто виділяла для цього відповідні кошти. Але, на жаль, бажання не завжди відповідають реальності, оскільки бюджетне фінансування комунальної галузі постійно зменшується. Цього року щоб підтримати благоустрій обласного центру, з міського бюджету було виділено всього 6,5 мільйона гривень, що в порівнянні з минулим роком на 2,5 мільйона менше. За словами пана Собчука, цих коштів вистачить лише для того, щоб провести ремонти дахів у найбільш аварійних будинках та частково налагодити аварійні системи центрального опалення.

В той же час, як зазначив начальник управління, вони сподіваються, що при перегляді бюджету за півроку комунальній галузі міста додатково щось перепаде. За такої умови, переконаний пан Собчук, можна буде приділяти більше уваги ремонту ліфтів, на що потрібно майже мільйон гривень. Крім того – вивезенню сміття, ремонтам стиків у панельних будинках, замінам систем опалення.

В той же час, Юрій Собчук переконаний, що ситуація в комунальній галузі могла би бути не такою критичною, якби мешканці Рівного добросовісно сплачували квартплату. На сьогоднішній день заборгованість населення за надані їм комунальні послуги сягає понад три мільйони гривень і це, не зважаючи на те, що рівень квартплати в нашій області один з найнижщих по Україні.

Ангеліна ПЛОЩАНСЬКА,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору