Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Актуально 31-бер, 2005, 17:139 prov 1 907
Подарунки на Євробачення виготовлятимуть у Дубні
Тендер на виготовлення сувенірів для Євробачення виграло МП “Відродження” Дубенського громадського товариства інвалідів дитинства. Засноване у 1999 році, підприємство спеціалізується на виготовленні державної символіки.

За сприяння регіональної комісії з питань діяльності підприємств та громадських організацій інвалідів у Рівненській області, дубенчани збільшують виробничі потужності та вдосконалюють якість продукції. Минулого року на закупівлю обладнання вони отримали з обласного бюджету 25 тис. грн. Результат не забарився: 12 найменувань виробів знайшли схвальні відгуки у Києві.

Відповідно, від організаційного комітету з підготовки та проведення конкурсу Євробачення, отримано замовлення на 170 тис. грн. Це дозволило тимчасово створити для інвалідів 15 додаткових робочих місць на дому. Прикро, що керувати процесом доводиться без надійного зв’язку (в офісі до цього часу немає телефону) та необхідного енергозабезпечення виробничого приміщення. Але 40 тис. грн., які вже надійшли із столиці на закупівлю матеріалів, додають оптимізму й активності. Тим більше, що на виготовлення сувенірів залишилося не так багато часу. До початку травня замовлення повинно бути виконане.

Повідомлення прес-служби обласної ради.

Невдоволені доплатами
Понад сотню працівників Рівненської загальноосвітньої школи № 22 спільно з головою шкільної профспілки вирішили висловити своє незадоволення тим, як нараховується вчителям заробітна плата за період епідемії грипу. Відповідно до наказу обласного управління освіти, доплата складає всього дві третини від ставки.

На думку вчителів, це може негативно позначитися на їхній роботі, особливо це стосується молодих спеціалістів і технічного персоналу. Все це вони виклали в письмовому зверненні і оприлюднили його перед депутатами міської ради.

За словами директора ЗОШ № 22 Юрія Мартинюка, така проблема з виплатою заробітної плати за час карантину постає перед освітянами вже не перший рік. Натомість чиновники замість того, щоб прислухатися до волі народу і знайти якесь спільне рішення, вирішують все зверху, а потім доводять ці рішення до відома освітян. Тому, оплата за період карантину майже завжди становить не більше двох третин від заробітної плати. Таким чином, на думку пана Мартинюка, чиновники просто економлять гроші на освітянах. Начальник управління освіти Рівненського міськвиконкому Віталій Новак переконаний, що проблем для занепокоєння немає. За його словами, оплата вчителів за період карантину здійснюватиметься згідно з чинним законодавством, і становитиме саме стільки, скільки вчителі відпрацювали годин. Щодо решти надурочних занять, які проводилися у вихідні дні, то за них, як запевнив пан Новак, освітяни матимуть додаткову оплату.

Непідробні паспорти
Закордонні паспорти нового зразка, які буде значно важче підробити, вже приблизно через місяць планують виготовляти працівники обласної служби громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб УМВС України в Рівненській області.

В цьому запевнила начальник обласної служби Лілія Драпчинська. За її словами, нові паспорти матимуть кілька ступенів захисту, у тому числі і голограмний, що майже унеможливить їхню підробку. Крім того, звичайна фотографія буде змінена на цифрове фото, що за бажанням замовника, робитиметься безпосередньо на місці – в ОВІРі.

Загалом, за словами пані Драпчинської, незважаючи на такі нововведення, ціна за виготовлення закордонного паспорту не зміниться і становитиме двісті гривень. Щодо більш термінової процедури, то вона обійдеться вдвічі дорожче.

Рівнерада задовільнить вимоги таксистів?
Не виключено, що вже на наступній сесії депутати Рівненської міської ради розглянуть звернення обласної профспілки таксистів про зменшення ставки єдиного податку з 90 до 40 гривень. Сподіванням на позитивні зрушення у вирішенні цього питання став депутатський запит міського народного обранця від фракції “Наша Україна” Юрія Вовка.

До речі, рівненські таксисти не є піонерами у відстоюванні своїх прав. Як зазначив голова обласної профспілки таксистів Олег Поліщук, подібні ситуації із високими ставками єдиного податку, що існують і в сусідніх з нашою областях – Львівській та Волинській, змусили тамтешніх таксистів просити допомогу у розгляді їхнього звернення своїх місцевих обранців.

Загалом, як переконаний пан Поліщук, зменшення єдиного податку матиме позитивні наслідки як для самих перевізників, так і для місцевого бюджету. Насамперед тим, що таксисти, які через податковий тиск досі змушені були працювати “в тіні”, тепер зможуть вийти з неї і прозоро вести свій бізнес.

Ангеліна ПЛОЩАНСЬКА,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору