Рівне:

Створення та просування сайтів

Історія і популярність велосипедів круїзерів Schwinn

Общая 16-травня, 2015, 12:129 prov 1 185
Велосипед "круїзер", також відомий як "пляжний круїзер", це велосипед, що включає у свою конструкцію надувні покришки, вертикально встановлене сідло, "привід" з однією передачею на сталевій рамі з виразним стилем. Купити велосипеди круїзери обирають, як правило, велосипедисти, що віддають перевагу велосипедам круїзерам в стилі кежуал і відпочивальники. Це пов'язано з тим, що ці велосипеди дуже стійкі і легкі в катанні. Але в той же час, їх важка вага не дозволяє розвивати високу швидкість. Велосипеди круїзери входять в численнішу категорію "гібридних" велосипедів.
Велосипеди круїзери, відомі своєю живучістю і великою вагою, були найпопулярнішими велосипедами в США у 30ті-50ті роки 20 сторіччя і поновлюють свою популярність в 1990х.

Винахід велосипедів круїзерів


Компанія Schwinn розвивала велосипеди круїзери, в той час, коли продаж велосипедів круїзерів і всіх інших в США переживав занепад через Велику депресію. У той час населення вимушене було купити по декілька велосипедів, – один призначений для спорту, інший, витриваліший, міцніший і комфортний велосипед – купити для відпочинку. У відповідь на це, у 1933му році, Schwinn задумали міцний, доступний велосипед, розроблений для того, щоб приносити більше задоволення. Ним став велосипед для "молодіжного" ринку Schwinn B-10E Motorbike. Ця модель велосипеда круїзера була схожа на мотоцикл, але не мала мотора. Schwinn адаптував особливості мотоциклів Henderson and Excelsior, побудованих у 1920х роках, у тому числі "консольну" раму з двома 54мм трубами згори і надувними покришками з Німеччини. В результаті, цей велосипед міг переносити тривалу недбалу експлуатацію, яка могла пошкодити інші велосипеди. Впродовж двох років інші вело виробники також стали випускати велосипеди з надувними колесами.
У 1934му Schwinn зробив успішний рестайлинг моделі B-10E, перейменувавши її в Aero Cycle. В той же час Aero Cycle не мав ніяких серйозних технічних удосконалень в порівнянні з B-10E. І велосипедисти вибирали купити цей велосипед тільки завдяки стилістичним нововведенням: обтічна форма рами, бутафорний бак і передня фара на батарейках, що визначав зовнішній вигляд круїзерів. Сучасні велосипеди круїзери успадкували ці елементи дизайну.

Кежуал велосипеди на піку популярності


Після Другої Світової війни велосипеди круїзери тільки збільшили свою популярність. Через поєднання в них важкої ваги (деякі моделі важили більше 40 кг), однієї передачі і широких коліс, вони підходили, в основному, для рівнинних областей. Купити велосипед круїзер було популярне серед листонош, посильних і кур'єрів.
Компанії-конкуренти Roadmaster, Columbia, Shelby, Monark і Huffy використали особливості стилю круїзерів, щоб притягнути увагу покупців купити велосипеди у них, а також використали додаткові оригінальні прийоми, включаючи вбудоване радіо і модель Donald Duck, з крякаючим клаксоном.
У 1960ті в США стали популярні велосипеди, імпортовані з Великобританії і континентальної Європи, спортивні родстери і так званий "Англійський гонщик". Ці моделі відрізнялися 3х-швидкісною трансмісією, більш високими колесами, меншою вагою і на них можна було легко підніматися на височини.

Друге народження важких велосипедів – пляжний круїзер


Американські виробники, у тому числі Schwinn, почали випуск своїх модифікацій "Англійського гонщика". Круїзери поступилися ринком іншим велосипедам, що мали більші можливості. До 1972 року нова хвиля легших моделей велосипедів помітно оживила у велосипедистів купівельний попит. В результаті байк буму європейські спортивні велосипеди стали домінувати на ринку. Проте, в той же час велосипеди круїзери залишилися популярні для відновного катання, і незабаром дістали назву "Пляжний круїзер". Цей термін з'явився в 1976 році, в Ньюпорт Біч, коли Ларри Макніллі вигадав і використав цю назву, як торгову марку для виробництва сучасних пляжних круїзерів.


Історія і популярність велосипедів круїзерів Schwinn

У кінці 1970х рами від велосипедів круїзерів стали основою для нової течії – маунтінбайків.
Стиль, комфорт і доступність круїзерів дали новий поштовх їх популярності в подальші роки. До середини 1990х Schwinn випустив серію нових моделей круїзерів, включаючи Cruiser Deluxe, а в 1995му, до 100-річчя компанії був випущений Black Phantom.
У лінійці моделей практично кожною компанії-виробника велосипедів можна купити велосипед круїзер, принаймні, хоч одну модель.
У подальші роки круїзери підпали під вплив декількох нових трендів. Так з'явилися велосипеди "лоурайдери" і "чопери".

Історія і популярність велосипедів круїзерів Schwinn

Ель Макферсон (Elle Macpherson) купила декілька красивих велосипедів круїзерів

Елен Пейдж (Ellen Page) виглядає дуже стильно з чорним класичним велосипедом круїзером

Історія і популярність велосипедів круїзерів Schwinn

Дженіфер Лав-Хьюіт (Jennifer Love Hewitt) зі стаканом кави і сумочкою невпевнено рулить на свойому велосипеді круїзері

Майлі Сайрус (Miley Cyrus) віддає перевагу модному велосипеду круїзеру

Історія і популярність велосипедів круїзерів Schwinn
Періс Хілтон (Paris Hilton) і її рожевий комфортний велосипед круїзер

Вело інтернет-магазин SportZone.com.ua


Вело інтернет-магазин SportZone.com.ua працює з 2008 року і пропонує велосипеди, запчастини і аксесуари для велосипедів. SportZone надає широкий вибір моделей велосипедів. У нас можна купити велосипеди типу комфорт, а також гірські велосипеди хардтейл або двухпідвіс. У магазині можна замовити велосипеди 2014-2015 року від світових лідерів індустрії: Specialized, Cannondale, Schwinn, Electra, Pride. У нас представлені як чоловічі, жіночі і дитячі велосипеди. Товари від інтернет-магазину велосипедів SportZone доступні для огляду і тесту на складі в Києві. По Україні доставка велосипедів здійснюється перевізниками. Сервісний центр SportZone забезпечує підгонку спорядження, а також – післягарантійний ремонт.
Телефони: (067)661-99-33, (091)918-35-08.
E-mail: sportzone-mail@yandex.ua
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору