Рівне:

Створення та просування сайтів

Припинено незаконне виробництво деревного вугілля

Рівненська область 18-сер, 2015, 17:109 prov 1 013
Cпівробітники оперативного управління ГУ ДФС у Рівненській області, в ході проведення заходів по контролю за дотриманням вимог законодавства суб’єктами господарювання в сфері обробки деревини, експорту її за кордон, в одному із сіл Гощанського району виявили незаконне виготовлення деревного вугілля. Підпільне виробництво організував винахідливий підприємець «Х» із сусіднього Корецького району, основним видом діяльності якого є лісопильне та стругальне виробництво.
Без одержання належних дозвільних документів, зокрема, згідно вимог законодавства з питань пожежної та екологічної безпеки, він організував виробництво деревного вугілля шляхом спалювання деревини твердих порід у спеціалізованих печах.
За результатами проведеного огляду місця незаконної діяльності, працівниками податкової міліції вилучено:
- 5 спеціалізованих печей для випалювання деревного вугілля об’ємом 30 кубічних метрів кожна на загальну орієнтовну вартість 345 тис. грн.;
- готове деревне вугілля приблизною вагою 17 тонн орієнтовною вартістю 80,5 тис. грн., розфасоване у поліетиленові мішки;
- деревина породи береза, дуб, граб, ясен, в кількості приблизно 80 кубічних метрів орієнтовною вартістю 56 тис. грн.
Всього в ході проведеного огляду вилучено товарно-матеріальних цінностей на орієнтовну суму 481,5 тис. грн.
Відповідно до пояснень працівників, які здійснювали виготовлення вказаної продукції, вона призначалась для експорту за кордон.
На даний час проводиться перевірка інформації щодо не облікованих поставок деревини для виробництва вугілля з державних лісогосподарських підприємств області, встановлюється походження печей.

Оперативне управління ГУ ДФС у Рівненській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору