Рівне:

Створення та просування сайтів

У Рівному батьки звинувачують лікарів у смерті дитини

Рівненська область / Розслідування 11-лис, 2015, 14:479 prov 1 280
У Рівному батьки померлого п’ятирічного хлопчика звинувачують лікарів у службовій недбалості. Мовляв, дитині ставало все гірше, а ті майже не реагували, а потім взагалі пішли на ранкове планування.
Про це йдеться у сюжеті журналіста перших західноукраїнських новин «Огляд дня».
Все почалося, коли у п’ятирічного Миколки різко підвищилась температура і почав боліти живіт. Вночі батьки викликали «швидку».
«Лікарі приїхали, тільки оглянули його й сказали швидко збиратися, бо в дитини апендицит», – розповідає батько загиблого хлопчика Сергій Антонюк.
Спочатку Миколку привезли в обласну дитячу лікарню, а згодом скерували до відділення планової хірургії.
«У них байдуже ставлення – і до дітей, і до старших людей. Тільки спитали, ким я працюю. А я – простий охоронець. Далі прийшов лікар, знову помацав його живіт, сказав, що наче, не те, і пішов. А нам принесли термометр – беріть, міряйте температуру. Дали оцет з водою – нате, збивайте. Лише сказали, щоб не давати води», – обурюється чоловік.
Батьки так і робили, та температура не спадала.
«Вони всі пішли спати, у відділені тишина, а дитина аж горить. Потім прийшли, зробили укол», – пригадує бабуся Анна Степанюк.
Далі температура у дитини то понижувалася, то знову ставала вищою. Миколка скаржився на біль у животі та дуже просив пити. Під ранок йому стало ще гірше.
«Дитя вже не те, марить, що говорить, я не можу зрозуміти. Я почав кричати, у мене дитина помирає. А вони – «Вибачте, у нас планування», – розповідає Сергій.
За словами батька, лише після криків і скандалу лікарі звернули увагу на стан його п’ятирічного сина.
«Тоді вже і нашатир принесли, і тиск почали міряти. Дитя в мене на руках було. Я тільки побачив, як потемніли очі і закотилися. Все», – зі сльозами на очах згадує батько.
Миколку вже поховали. У лікарні ж проводять службове розслідування. Завідувач відділення на камеру спілкуватися не хоче, а головний лікар каже, що відсторонити його від посади немає поки підстав.
«Нам самим боляче і прикро, що такий випадок мав місце. Фактів, які б вказували на вину лікаря, немає. Тож зараз не хочеться робити поспішних чи необдуманих свідчень. Та можливо, будуть і інші висновки», – прокоментував головний лікар Рівненської обласної дитячої лікарні Віталій Бойко.
У довідці ж причиною смерті написали гостру респіраторно-вірусну інфекцію. Батьки ж Миколки переконані: їхній син помер через недбалість лікарів. Та кажуть, що мають намір написати заяву до міліції, бо хочуть, щоб медиків покарали за бездіяльність, аби вберегти від такого інших дітей.

zik.ua.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору