Рівне:

Створення та просування сайтів

Суб’єкти господарювання Рівненщини відшкодували 27 мільйонів гривень ПДВ в автоматичному режимі

Рівненська область 25-лют, 2016, 12:289 prov 1 201
За оперативними даними управління оподаткування юридичних осіб, у січні 2016 року забезпечено надходження з податку на додану вартість сумі 54.3 мільйона гривень, що більше на 14 мільйонів гривень проти аналогічного періоду минулого року.
Водночас суб‘єктами господарювання Рівненщини заявлено до відшкодування податку на додану вартість на розрахунковий рахунок платника в сумі 180,4 мільйонів гривень.
Як наслідок, суб’єктам підприємницької діяльності області відшкодовано ПДВ на розрахунковий рахунок у сумі 28,8 мільйонів гривень, що на 15,5 мільйонів гривень більше у порівняні з відповідним періодом минулого року.
В автоматичному режимі отримали бюджетне відшкодування 68 підприємств на суму 27,0 мільйонів гривень. Якщо порівнювати з відповідним періодом минулого року, то це майже у 5 разів більше.
За результатами проведеної контрольно-перевірочної роботи упереджено відшкодування безпідставно заявлених сум ПДВ на розрахунковий рахунок в розмірі 1,4 мільйонів гривень.
«Запровадження системи електронного адміністрування ПДВ зруйнувало хибну звичку деяких підприємців працювати за схемами ухилення від оподаткування та використовувати фіктивний податковий кредит. Також робота даної системи у штатному режимі внесла у діяльність бізнесу та фіскальної служби більше довіри, адже усунуто вплив людського фактору та інші проблемні питання, які раніше мали місце з цим податком», - наголосив керівник Головного управління ДФС у Рівненській області Дмитро Зайцев.

ГУ ДФС у Рівненській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору