Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненські ремонтники відновили артилерійське озброєння в зоні АТО

Головна / Рівненська область 17-бер, 2016, 11:549 prov 1 901
Сьогодні 17 березня, на Рівненщину із зони проведення Антитерористичної операції повернулася група військовослужбовців Центральної артилерійської бази озброєння Збройних Сил України, які протягом двох тижнів відновлювали військове озброєння в інтересах одної із артилерійських бригад на Донеччині.
Працюючи у посиленому режимі група спеціалістів цеху ремонту артилерійського озброєння відновила 23 одиниці 152-мм гармат Д-20.
Як зазначив старший групи військової частини майор Олександр Сампір, в зоні проведення АТО набагато важче ремонтувати озброєння ніж вдома, в стаціонарному цеху артилерійської бази. Тут давалася в знаки і небезпека нападів диверсійно-розвідувальних груп противника, і фізична втома. Працювати їм доводилося по 10 годин на добу, без вихідних.
Рівненські ремонтники відновили артилерійське  озброєння в зоні АТО

— Ми старалися, бо розуміли, що результатом нашої роботи стане підвищення боєздатності підрозділу, який стоїть на обороні значної частини фронту, — розповів майор Олександр Сампір. — У 2015 році для допомоги військовослужбовцям Збройних Сил України у відновленні озброєння на схід України відряджалися десять виїзних бригад військових ремонтників.
Окрім надання допомоги в ремонті на передових рубежах, спеціалісти Центральної артилерійської бази озброєння Збройних Сил України постійно проводять ремонтні роботи тих частин і механізмів, які неможливо полагодити в зоні АТО. Тільки протягом 2016 року на Рівненщині відновлено більше 100 одиниць озброєння: гармати Д-30, Д-20, МТ-12, зенітно-кулеметні установки ЗПУ-2, великокаліберні кулемети КПВТ, тощо.

Майор Віктор ШУБЕЦ,
Регіональний медіа-центр МО України (м.Рівне).
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору